Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χιονιά παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Την Καβάλα επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, στον οποίον το απόγευμα της Τρίτης 10 Ιανουαρίου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κοινοποίησε το αίτημα του δήμου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που τελικά έγινε δεκτό.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ήρθε στην Καβάλα για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά την τριήμερη επέλαση του χιονιά. Ο κ. Μέτιος συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τη διοίκηση του δήμου Καβάλας και με στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για  την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθε ο Ν. Καβάλας.

Στην σύσκεψη αυτή παρόντα ήταν και μέλη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ  Κώστας Αντωνιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Υγείας Χρήστος Γάκης.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μέτιος είπε: «Και ο δήμος Καβάλας και ο δήμος Παγγαίου μετά από τα αιτήματα και την επικοινωνία που είχαμε με την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με την συνάντηση αυτή δίνεται πλέον η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν και οι δύο δήμοι τα προβλήματα της κακοκαιρίας με καλύτερες συνθήκες, είτε με την μίσθωση νέων μηχανημάτων είτε με την βοήθεια του Στρατού είτε με οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορεί και πρέπει να δοθεί».

Σε ό,τι αφορά την Ροδόπη και την Ξάνθη, τα προβλήματα περιορίστηκαν στον ορεινό όγκο και δεν ήταν τόσο μεγάλα όσο στην Καβάλα, στην Δράμα και στον Έβρο.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη και στο δήμο Παγγαίου ο οποίος επίσης δοκιμάστηκε από την επέλαση του χιονιά