Κτηνοτρόφοι της Θάσου κατά της Περιφερειακής Διοίκησης ΑΜ-Θ για τις αποζημιώσεις

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνη στην Περιφερειακή Διοίκηση ΑΜΘ για το ότι δεν έχουν προωθηθεί τα ονόματα όσων κτηνοτρόφων έχουν αιτηθεί αποζημίωση για ζωοτροφές μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτέμβρη του 2016, στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης.

Οι κτηνοτρόφοι του νησιού αναφέρουν αναλυτικά: «Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δ. Θάσου κατά την οποία αποδέχτηκε το αίτημα του Συλλόγου μας και έδωσε παράταση σε όσους δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους, αφού κρίθηκε στη σύσκεψη ότι υπήρξαν κενά στην ενημέρωση των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων.

Καλούμε την περιφερειακή διοίκηση, να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος, να συστήσει αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή και να προχωρήσει στην αξιολόγηση και αποστολή των ονομάτων των κτηνοτρόφων που δικαιούνται αποζημιώσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους του νησιού να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την άμεση διεκδίκηση επίλυσης του προβλήματος, για αύξηση κονδυλίων από την πολιτεία.

Καλούμε του αγροτικούς συλλόγους, τους φορείς του νομού να σταθούν στο πλευρό μας για τη δικαίωση του αγώνα μας»