Φωτιά σε όχημα στον Άγιο Λουκά: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Ενδείξεις «μιλάνε» ακόμα και για εμπρησμό, ωστόσο όλα παραμένουν εικασίες, αν δεν ολοκληρωθεί η προανάκριση που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας

Ερωτηματικά για τα αίτια πρόκλησής της αφήνει πίσω της η φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Αθηνών στον Άγιο Λουκά της Καβάλας το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου (μπορείτε να διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Οι πρώτες πληροφορίες των περιοίκων που υποδείκνυαν τη μηχανή του αυτοκινήτου ως το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά φαίνεται τελικά να ανατρέπονται, καθώς όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η μηχανή του οχήματος είναι σχεδόν ανέπαφη.

Άλλωστε, σύμφωνα με τους περιοίκους, το όχημα είναι ακινητοποιημένο για μήνες, οπότε θα ήταν παράδοξο να ξεκινούσε η φωτιά από μηχανικό πρόβλημα ή βραχυκύκλωμα. Όπως επίσης μαρτυρούν οι φωτογραφίες, τις περισσότερες ζημιές έχει υποστεί το ταμπλό και το παρμπρίζ του οχήματος από την πλευρά του συνοδηγού, όπως επίσης και η πόρτα του συνοδηγού και μάλιστα από την εξωτερική της πλευρά.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω, όπως και κάποιες μαρτυρίες που «μιλάνε» και για 2 ή 3 εστίες παραμένουν απλές εικασίες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, η οποία, παρεμπιπτόντως, έσπευσε άμεσα στο σημείο και έσβησε τη φωτιά, πριν κάψει ολοσχερώς το όχημα ή παρακείμενα οχήματα και πριν κινδυνεύσουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας.