Συλλαλητήριο του εμπορικού κόσμου της Καβάλας ενάντια στα νέα μέτρα

Εμπορικός Σύλλογος, ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ διαδήλωσαν κατά της συνεχιζόμενης οικονομικής κατρακύλας που πλήττει κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική που υιοθετεί και για τα συνεχιζόμενα «λουκέτα» στην αγορά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη και πορεία στο κέντρο της Καβάλας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, του ΠΑΜΕ και της Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Καβάλας (ΠΑΣΕΒΕ) ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος με σχετική ανακοίνωση (μπορείτε να τη δείτε εδώ) περιγράφει με μελανά χρώματα την εικόνα της αγοράς, μια εικόνα που δεν άπτεται μόνο των «λουκέτων», των κατασχέσεων και των κυρώσεων, αλλά και της σωματικής και ψυχικής υγείας των εμπόρων, «με ένα κράτος που στέκεται απέναντί μας».

Από την πλευρά της η ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ κάλεσαν τον εμπορικό κόσμο και δη τους αυτοαπασχολούμενους να συσπειρωθούν ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται με τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια και με διαρκείς αγώνες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι,
επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές.

Δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της ΕΕ. Από τις διαπραγματεύσεις της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.

Χαμένοι βγήκαμε εμείς, οι εργαζόμενοι και oλα τα λαϊκά στρώματα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Δεν πρέπει να μας ξεγελάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης για ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ και  ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ που θα ανακουφίσουν το λαό. Βλέπουμε και νοιώθουμε τα αντιμέτρα τους στις χιλιάδες κατασχέσεις που γίνονται κάθε μέρα, στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών, στο κυνήγι και τις απειλές από το ΚΕΑΟ. Δίνουν λίγα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια για να εξασφαλίσουν τη συναίνεση, και την ίδια ώρα χτίζουν τα πλεονάσματά τους πάνω στα δικά μας ελλείμματα, για να δώσουν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Θα συνεχίσουν ακάθεκτοι τη φοροληστεία, την κατεδάφιση της ασφάλισης, το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων αν δεν τους σταματήσουμε.

Έχουμε πια πείρα από το παραμύθι της δήθεν ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και στηρίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Στην ανάπτυξη που προετοιμάζουν δεν χωράει η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, μικρών εμπόρων.

Η ανάπτυξη τους γίνεται με τα 6.000 λουκέτα που μπήκαν σε μικρές επιχειρήσεις μόνο στο 1ο δίμηνο του 2017, με τσακισμένους μισθούς, με το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας. Είναι ανάπτυξη για τους λίγους και μετριέται με την αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος μας.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Η ΠΑΣΕΒΕ απευθύνει, στις ομοσπονδίες, τα σωματεία , τις επιτροπές αγώνα, σε όλους τους συναδέλφους, μήνυμα  ξεσηκωμού και οργανωμένης απάντησης στην επίθεση που δεχόμαστε.

Να αντισταθούμε στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που καλλιεργεί η κυβέρνηση και οι κάθε λογίς, φανεροί και κρυφοί υποστηρικτές της.

Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ, στα συλλαλητήρια που οργανώνουμε σε όλη την χώρα, ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν.