Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 24-30 Απριλίου 2017

Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμό Έλενα Κουντουρά και απόσπαση κυβερνητικών δεσμεύσεων διά στόματος υπουργού για σημαντικά θέματα τουριστικής ανάπτυξης-Στον δήμο Νέστου οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου

Τα βασικότερα ζητήματα που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Νέστου παρέδωσε με υπόμνημα ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφτηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 την περιοχή. Επίσης, από την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου στην περιοχή της Νέας Καρυάς για 10 χρόνια ανήκουν κατά χρήση στον δήμο Νέστου και σύντομα θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις για την αξιοποίησή τους.

Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Νέστου κατά το χρονικό διάστημα 24-30 Απριλίου 2017.

Με απόλυτη επιτυχία το «Σχέδιο Σεισμού» στο 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης

Με τη συμβολή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αντιμετώπιση κι ο συντονισμός σε υποθετικό σενάριο σεισμού στο 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 το πρωί. Με συντονιστή τον ίδιο τον δήμαρχο Νέστου Τσομπανόπουλο Βαγγέλη, που παρίστατο από νωρίς στο χώρο του σχολείου ως πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και με τη συνδρομή των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Χρυσούπολης, του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, των δημοτικών υπαλλήλων καθώς και με ειδικά μηχανήματα του δήμου πραγματοποιήθηκε επίδειξη σχεδίου αντιμετώπισης σεισμού, εγκλωβισμού και απεγκλωβισμού μαθητών και συντονισμός ενεργειών για την ασφάλεια μαθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ακολούθησε πλήρης ενημέρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου προς τους μαθητές από τον δήμαρχο Νέστου, τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Καβάλας Κιβράκη Σταύρο καθώς και τον Διοικητή του ΠΥ Χρυσούπολης για τους τρόπους αντιμετώπισης σε περίπτωση σεισμού. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέστησαν ακόμη και οι αντιδήμαρχοι έργων και καθαριότητας κ. κ. Βαλσαμίδης και Καϊτατζόπουλος. Με το πέρας του σχεδίου και την επιτυχή του έκβαση, απεδείχθη η πλήρης ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον δήμο.

Συνεδρίαση φορέα διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας -Ισμαρίδας στα γραφεία του στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017. Τον δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Νέστου και δημοτικός σύμβουλος Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Έκκληση δημάρχου Νέστου και αγροτών στον ΕΛΓΑ για τις πρόσφατες καταστροφές

Τον δήμαρχο Νέστου Τσομπανόπουλο Βαγγέλη επισκέφθηκαν στο γραφείο του τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 εκπρόσωποι αγροτών της περιοχής προκειμένου να του ζητήσουν να παρέμβει στον ΕΛΓΑ και να γίνει έλεγχος των καταστροφών που υπέστησαν τα κτήματά τους από τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις. Την επόμενη μέρα κιόλας ο δήμαρχος Νέστου επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ όπου και έστειλε άμεσα ελεγκτή να επισκεφθεί τον δήμο και να εξετάσει τις πληγείσες περιοχές.

Επιτυχής η καινοτόμα έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων και έργων ζωγραφικής που οργάνωσε ο «ΟΡΦΕΑΣ»

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη έκθεση παρουσιάστηκε στο αίθριο του δημαρχείου Νέστου την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων και έργων ζωγραφικής από ερασιτέχνες ζωγράφους του δήμου Νέστου. Την ιδέα και παρουσίαση είχε ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής «ΟΡΦΕΑΣ» με τον κ. Αθηνέλλη Μιχάλη ενώ συνδιοργανωτής ήταν εκτός του Συλλόγου και ο δήμος Νέστου. Πλήθος κόσμου και σχολείων προσήλθαν στην έκθεση όπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μελωδίες από παραδοσιακά όργανα. Η έκθεση προκάλεσε αίσθηση αλλά αποτέλεσε κι ευχάριστη έκπληξη.

Νέοι υπάλληλοι 8μηνης σύμβασης στον δήμο-Καλωσόρισμα από το δήμαρχο Νέστου

Τους νέους προσληφθέντες δημοτικούς υπαλλήλους 8μηνης σύμβασης, μέσω του προγράμματος κοινωνικής εργασίας του ΟΑΕΔ, καλωσόρισε ο δήμαρχος Νέστου την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τον χαιρετισμό του τόνισε πως είναι ανάγκη όλοι τους κι από κάθε ειδικότητα να συμβάλουν στην ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη καθώς και στην εξέλιξη πολλών θεμάτων του δήμου που λόγω έλλειψης προσωπικού μέχρι τώρα βρισκόταν σε δυσκαμψία.

Στον δήμο Νέστου περνά το Κέντρο Υποδοχής Νέστου για 10 χρόνια

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Φάμελλου Σωκράτη παραχωρήθηκαν την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στον δήμο Νέστου κατά χρήση οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου στην περιοχή της Νέας Καρυάς για 10 χρόνια. Το αίτημα για παραχώρηση υπέβαλε ο δήμος Νέστου τον Σεπτέμβρη του 2016. Άμεσα ο δήμος ξεκινά τις παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου ο χώρος να καταστεί επισκέψιμος από σχολεία, πολίτες και τουρίστες.

Δημοτικό Συμβούλιο της 26 Απριλίου 2017

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 το απόγευμα  και στα εκτός ημερησίας θέματα ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε ειδική ενημέρωση στο μείζον θέμα που αφορά τη διακοπή των εργασιών του έργου αποχέτευσης στην Κεραμωτή από την Intrakat και στη συνάντηση που είχε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για το θέμα αυτό καθώς και για τις καθημερινές προσωπικές του επαφές με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο δήμαρχος ανέφερε πως ασκεί πιέσεις ώστε το εν λόγω έργο να ενταχθεί άμεσα και να συνεχιστεί η χρηματοδότησή του αποφεύγοντας έτσι να επιβαρυνθεί η ΔΕΥΑΝ με το κόστος της απαιτούμενης ημερήσιας αποζημίωσης των 4.000 ευρώ που απαίτησε η ανάδοχος εταιρία.

Στα θέματα ημερησίας διάταξης εγκρίθηκε ομόφωνα η διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο: «1η συνάντηση για την τοπική ιστορία του δήμου Νέστου», η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβρη στον δήμο από ντόπιους επιστήμονες και πολίτες που ασχολήθηκαν με την ιστορία του τόπου.

Εγκρίθηκε ακόμη κατά πλειοψηφία η ανέγερση μνημείου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Χρυσούπολη προς τιμή των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, το οποίο θα καλύψει οικονομικά ο δήμος Νέστου ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Ποντίων Νέστου. Την ανέγερση του μνημείου στη συγκεκριμένη πλατεία δεν ενέκρινε η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη.

Στον δήμο Νέστου η υπουργός τουρισμού-Συνάντηση με τον δήμαρχο Νέστου

Τον δήμο Νέστου επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στα πλαίσια της περιοδείας της στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ο δήμαρχος Νέστου Τσομπανόπουλος Βαγγέλης υποδέχτηκε την υπουργό στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής παρουσία πολλών δημοτικών του συμβούλων. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να της εκθέσει θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του δήμου όπως τη διακοπή διέλευσης βαρέων οχημάτων από τη Κεραμωτή, τις αγκυλώσεις που υπάρχουν με την ΕΤΑΔ ΑΕ για τα αναψυκτήρια, το κάμπινγκ Κεραμωτής και τις διαμάχες με το Δασαρχείο Καβάλας, την αξιοποίηση του λιμανιού της Κεραμωτής, τη χρήση των παραδοσιακών οικισμών στην περιοχή του Ορεινού, την χρηματοδότηση του έργου ανασκαφής και συντήρησης της αρχαίας Πιστύρου στην περιοχή του Ποντολιβάδου κ.α.

Ο δήμαρχος Νέστου της παρέδωσε υπόμνημα με τα παραπάνω θέματα καθώς και δώρα με προϊόντα της περιοχής. Στη συνέχεια την ξενάγησε στα αναψυκτήρια, στην Αμμόγλωσσα, στο κάμπινγκ και στο λιμάνι όπου αναχώρησε για τη Θάσο. Την υπουργό συνόδευαν ο βουλευτής  Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Εμμανουηλίδης Δημήτρης και πολιτευτές των ΑΝΕΛΛ Καβάλας.

Σύσκεψη του Φορέα Διαχείρισης για τις πυρκαγιές

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Ισμαρίδας Βιστωνίδας την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στα γραφεία του φορέα στην Κεραμωτή με βασικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή του Δέλτα του Νέστου. Τον δήμο Νέστου εκπροσώπησε στη συζήτηση ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Δημοτικό Συμβούλιο για τον ισολογισμό του 2015

Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 με μοναδικό θέμα την έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης του 2015 το οποίο και ψηφίσθηκε ομόφωνα.

ΔΣ της ΠΕΔ στην Κομοτηνή

Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συμμετείχε στο ΔΣ της ΠΕΔ στην Κομοτηνή την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 με βασικό θέμα συζήτησης τη διενέργεια κλήρωσης αιρετών σε επιτροπές διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων έργων και προμηθειών.

4ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων από το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης-Επίσκεψη του δημάρχου στην έκθεση

Το ΕΠΑΛ επισκέφθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου ξεναγήθηκε από το Λυκειάρχη, τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου στην Έκθεση του 4ου Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων που ανοίγει τις πύλες του την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα. Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις καινοτόμες κατασκευές όλων των ειδικοτήτων και να συγχαρεί θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα δεσμεύτηκε της οικονομικής ενίσχυσης ώστε το σχολείο να προχωρά απερίσπαστα  σε νέες δράσεις ενώ τους ανακοίνωσε πως με τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έχουν τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση στον δήμο Νέστου για όσους το επιθυμούν. Τον δήμαρχο συνόδευσαν η αντιδήμαρχος κ. Χατουτσίδου, η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ψυλίδου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Καραγεωργίου. Το Φεστιβάλ θα είναι επισκέψιμο από τις 2 έως τις 4 Μαΐου πρωί και απόγευμα και χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο Νέστου.