Ένωση Καταναλωτών Καβάλας: Μην ψωνίσετε την Κυριακή!

Ανακοίνωση-κάλεσμα της ΕΝΚΚΑ με αφορμή τη μεθόδευση της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας

Τη «φωνή» της με όσους (πολλούς, είναι η αλήθεια) αντιδρούν στην απελευθέρωση των Κυριακών και το «άνοιγμα» των εμπορικών καταστημάτων της μέρα της Κυριακάτικης Αργίας ενώνει η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, καλώντας τους πολίτες να μην προβούν σε αγορές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Ας ενωθούμε!

«Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ», με αφορμή τη εκ νέου συζήτηση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, επαναλαμβάνει ότι το πρόβλημα των καταναλωτών προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους δεν είναι οι ώρες και οι ημέρες της λειτουργίας των καταστημάτων αλλά η αγοραστική τους δύναμη η οποία έχει καταβαραθρωθεί τα τελευταία χρόνια. Σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες χάνουν συνεχώς μέρος του εισοδήματος οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών είτε παραμένουν σταθερές είτε αυξάνονται.

Καλούμε λοιπόν τους καταναλωτές να μην προβούν σε αγορές την προσεχή Κυριακή διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και υποβάθμιση της ενημέρωσης και προστασίας των δικαιωμάτων τους.

Όλοι μαζί έχουμε δύναμη να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Ας ενωθούμε»!