ΠΑΜΕ Καβάλας: Εκεί που μας χρωστούσανε μας ζητάνε και το βόδι

Καταγγελία για τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΥΚ Καβάλας και πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ και κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 17:30-Για βιομηχανία αναπαραγωγής αντιπροσώπων στο ΕΥΚ κάνει λόγο το ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Νομού Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΥΚ Νομού Καβάλας και πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ που «ενώ οργανώνει εκλογές-μαϊμού-σε συνεργασία με τους εργοδότες-σε σωματεία που ελέγχει, όπως αυτές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρυσούπολης και Επαρχίας Νέστου, φέρνει στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 10 του Μάη ως θέμα την Εκπροσώπηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου σε εκλογικές διαδικασίες Πρωτοβάθμιων Σωματείων-Ποινές κατά της αυθαίρετης παρουσίας άλλων μελών του Δ/Σ και τρίτων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Καβάλας.

«Ετοιμάζονται με Διοικητικές αποφάσεις να κρύψουν τις πομπές τους, βγαίνοντας για ακόμη μια φορά λάδι, για να συνεχίσουν απ΄ ό,τι φαίνεται ανενόχλητοι τη βιομηχανία αναπαραγωγής αντιπροσώπων στο ΕΥΚ. Μια βιομηχανία που περιλαμβάνει διπλοψηφίσαντες σε σωματεία, μητρώα μελών βγαλμένα μέσα από τα γραφεία των εργοδοτών, αρχαιρεσίες με αδιαφανείς διαδικασίες και πολλά άλλα που κατά καιρούς έχουμε αποκαλύψει.

»Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κατ’ εντολή του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να φέρει νόμο που θα βάλει παραπάνω εμπόδια στην ανάπτυξη της συνδικαλιστικής δράσης και τις ελευθερίες μέσα στους χώρους δουλειάς, με σκοπό να επιβάλλει σιγή ιχθύος στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν. Δικαίωμα που κατακτήθηκε μετά από πολλούς και δύσκολους αγώνες.

»Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια πρέπει να βρει απέναντί της, πάση θυσία, την οργανωμένη αντίσταση όλων των εργαζομένων, όλων των σωματείων και συνδικαλιστών που τιμούν το λόγο ύπαρξής τους. Τους καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 17:30 έξω από το ΕΥΚ Νομού Καβάλας», αναφέρει η ανακοίνωση της Γραμματείας Νομού Καβάλας του ΠΑΜΕ.