Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Η Γραμματεία των Συνδικαλιστών του ΚΚΕ καταγγέλλουν για μία ακόμη φορά «βιομηχανία αναπαραγωγής αντιπροσώπων» στο ΕΥΚ

Η Γραμματεία Καβάλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) επανέρχεται στην «κόντρα» της με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας με αφορμή τη διενέργεια εκλογών σε Σωματείο Εργαζομένων στον Νέστο (διαβάστε την αρχική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και την απάντηση του ΔΣ του ΕΥΚ εδώ).

Σε νέα του ανακοίνωση και με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι η διοίκηση του ΕΥΚ επιχειρεί για μια ακόμη φορά να συνεχίσει τη «βιομηχανία αναπαραγωγής αντιπροσώπων» και καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στις 17:30.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο-κάλεσμα του ΠΑΜΕ Καβάλας.

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας ζητάνε και το βόδι

«Η Γραμματεία Ν. Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΥΚ Ν. Καβάλας και πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ που ενώ οργανώνει εκλογές – μαϊμού – σε συνεργασία με τους  εργοδότες – σε σωματεία που ελέγχει, όπως  αυτές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρυσούπολης και Επαρχίας Νέστου, να φέρνει στη συνεδρίαση του Δ/Σ στις 10 του Μάη ως θέμα «Εκπροσώπηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου σε εκλογικές διαδικασίες Πρωτοβάθμιων Σωματείων – Ποινές κατά της αυθαίρετης παρουσίας άλλων μελών του Δ/Σ και τρίτων».

Ετοιμάζονται με Διοικητικές αποφάσεις να κρύψουν τις πομπές τους, βγαίνοντας για ακόμη μια φορά λάδι, για να συνεχίσουν απ΄ ότι φαίνεται ανενόχλητοι τη βιομηχανία αναπαραγωγής αντιπροσώπων στο ΕΥΚ. Μια βιομηχανία που περιλαμβάνει διπλοψηφίσαντες σε σωματεία, μητρώα μελών βγαλμένα μέσα από τα γραφεία των εργοδοτών, αρχαιρεσίες με αδιαφανείς διαδικασίες και πολλά άλλα που κατά καιρούς έχουμε αποκαλύψει.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κατ’ εντολή του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να φέρει νόμο που θα βάλει παραπάνω εμπόδια στην ανάπτυξη της συνδικαλιστικής δράσης και τις ελευθερίες μέσα στους χώρους δουλειάς, με σκοπό να επιβάλλει σιγή ιχθύος στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν. Δικαίωμα που κατακτήθηκε μετά από πολλούς και δύσκολους αγώνες.

Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια πρέπει να βρει απέναντί της, πάση θυσία, την οργανωμένη αντίσταση όλων των εργαζομένων, όλων  των σωματείων και συνδικαλιστών που τιμούν το λόγο ύπαρξής τους. Τους καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17:30 έξω από το ΕΥΚ Ν. Καβάλας».