Συνδικαλιστές ΔΕΗ για τον θάνατο του Καβαλιώτη εναερίτη: Στο όνομα της κρίσης ισοπεδώθηκαν τα πάντα!

Ανακοίνωση του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις» και αδιαφορία των ιθυνόντων που «ζει και βασιλεύει»

Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΑΕ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τον εν ώρα εργασίας θάνατο του 58χρονου Καβαλιώτη εναερίτη τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στο Ποδοχώρι (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), αναδεικνύοντας και νέες πτυχές του περιστατικού πέρα από την «κακιά στιγμή».

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Επιχείρηση αναφέρεται στις «τραγικές ελλείψεις» λόγω κρίσης αλλά και σε ολιγωρία των ιθυνόντων που «ζει και βασιλεύει» και η οποία έχει ως αποτέλεσμα να προστίθενται θύματα «στη μαύρη λίστα» των εργατικών ατυχημάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ».

Ο έλεγχος χάθηκε και δυστυχώς αυτό κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές

«Δυστυχώς το όνομα ενός ακόμα συναδέλφου προστέθηκε στη μαύρη λίστα των θυμάτων της ΔΕΗ, από εργατικό ατύχημα. Ένας ακόμα άνθρωπος νεκρός και σαφώς κάποιοι φέρνουν ευθύνη καθώς η σημερινή κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη αλλά διαχρονική και διαμορφώθηκε από τις παγιωμένες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό κοκ.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με τραγικές ελλείψεις, υπό το καθεστώς σαρωτικών αλλαγών και κατάργησης δικαιωμάτων και κεκτημένων, δίνουν τον αγώνα τους για να διασφαλίσουν την ομαλότητα του συστήματος, για να λειτουργούν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και για να περισώσουν βασικά τους δικαιώματα και διαχρονικές κατακτήσεις, η ολιγωρία τον ιθυνόντων “ζει και βασιλεύει”.

Στο όνομα της κρίσης, ισοπεδώθηκαν τα πάντα. Το διαπιστώνουμε καθημερινά.

Νευραλγικά σημεία έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού και όλα αυτά τα οποία κάποτε αποτελούσαν βασική/καθημερινή μέριμνα, έχουν απαξιωθεί με “αντίτιμο” βέβαια, τραγικές καταστάσεις.

Χάνοντας τον πραγματικό στόχο, χάνοντας ζωτικό κομμάτι της πραγματικής υπόστασης της εταιρίας, χάθηκε ο έλεγχος και δυστυχώς αυτό κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του συναδέλφου (εναερίτης στη ΔΕΗ Καβάλας) και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος».

Φωτογραφία αρχείου