Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ εναντίον της δημοτικής αρχής με φόντο τους συμβασιούχους

Το τοπικό ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο Θάσου ότι προσπάθησε να σπάσει τον αγώνα των 46 συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου που συμμετείχαν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία 22-23 Μαΐου 2017

Καταγγελία στον απόηχο της απεργίας 22 και 23 Μαΐου 2017 εναντίον της δημοτικής αρχής Θάσου και του δημάρχου Κώστα Χατζηεμμανουήλ κάνει η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ του κόμματος στη Θάσο.

Μεταξύ άλλων στην καταγγελία αναφέρεται ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε να «σπάσει» την απεργία των 46 συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου «με εκβιασμούς και απειλές», όπως τονίζεται, ενώ παραλληλίζει τον απεργιακό αγώνα των συμβασιούχων με τον αγώνα των ναυτεργατών.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής.

Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνο ο οποίος με εκβιασμούς και απειλές προσπάθησε να «σπάσει» τον αγώνα των 46 συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου, που συμμετείχαν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία (22-23 Μαΐου 2017). Τους απείλησε πως αν δεν σταματήσουν την απεργία θα απολυθούν όλοι και θα πάρει στην θέση τους 8μηνίτες, πως θα δώσει την καθαριότητα του νησιού σε ιδιώτες.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους αναγκάσει να υπογράψουν χαρτί «πως δε θα ξανασυμμετέχουν σε διάφορες κινητοποιήσεις και απεργίες». Φαίνεται πως έμαθε καλά το μάθημά του από τον εφοπλιστή Μητσόπουλο.

Η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος υλοποιούν στο ακέραιο την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΕΕ, μια πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, που εχθρεύεται κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων, το ίδιο εξάλλου έκανε και στον αγώνα των ναυτεργατών.

Με την στάση του αυτή ο δήμαρχος παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, που κοροϊδεύει τους συμβασιούχους διατηρώντας τις ευέλικτες μορφές εργασίας σε όλο το δημόσιο και τους δήμους. Λειτουργεί σα λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου στο χτύπημα του δικαιώματος της Απεργίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή, να καταδικάσουν τις πρακτικές του δημάρχου, να μην κάνουν πίσω στον δίκαιο αγώνα τους και να απαιτήσουν:

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος,  να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μην γίνει καμία απόλυση
  • Καμία ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσία του δήμου