Καβάλα: Συνελήφθη ο ένας από τους δύο «τεχνικούς της ΔΕΗ» που… ξάφριζαν ηλικιωμένους σε χωριά

Ο 38χρονος και ο -μέχρι στιγμής άγνωστος- συνεργός του είχαν διαπράξει κλοπές σε Ελαιοχώρι και Αμισιανά

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν τη Δευτέρα 5 Ιουνίου και την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 σε χωριά της Καβάλας. Για τις δύο υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του 38χρονου.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουνίου 2017, οι δράστες, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μετέβησαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής, στο Ελαιοχώρι Καβάλας (κεντρική φωτό) και προφασιζόμενοι «έλεγχο» βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού, την έπεισαν να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και χρυσαφικά, ενώ στη συνέχεια, αποσπώντας την προσοχή της, τα αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, οι δράστες μετέβησαν στην οικία 86χρονης ημεδαπής, στα Αμισιανά Καβάλας, όπου ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.