ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κυβερνώντος κόμματος στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα των συμβασιούχων

Mε αφορμή τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα αυτόν τον αγώνα, εγκαλώντας παράλληλα όσους χύνουν… κροκοδείλια δάκρυα!

Η ανακοίνωση των εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος στην Καβάλα κάνουν ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο οποίος, όταν απολύονταν εργαζόμενοι επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έβαζε… πλάτη!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Στηρίζουμε  τους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά

«Την Παρασκευή 16 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η επίμαχη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βγαλμένη από τα σπλάχνα του βαθέως κράτους. Όλοι αυτοί που με ιδιαίτερη χαιρεκακία και απίστευτο κυνισμό έσπευσαν να πανηγυρίσουν με την νυκτερινή διαρροή, επανήλθαν με κίνητρα τις μικροπαραταξιακές και μικροκομματικές επιδιώξεις τους για να σπεκουλάρουν πάνω στους πιο φτωχούς, αδύναμους και ευάλωτους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους συμβασιούχους της καθαριότητας.

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: οι σταθερές σχέσεις  εργασίας δεν εξασφαλίζονται με τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου αλλά με τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού για θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα των συμβασιούχων στους δήμους .

Δυστυχώς στον δίκαιο αυτό αγώνα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι ο πρωτομάστορας των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των δήμων και στην ΚΕΔΕ και στον δήμο Αμαρουσίου. Αυτός είναι που θέλει να απολυθούν οι συμβασιούχοι από τους Δήμους για να κάνουν  χρυσές δουλειές οι φίλοι του οι εργολάβοι . Αυτή είναι μόνιμη επιδίωξή του και ας κάνει τώρα τον εργατοπατέρα.

Όταν απολύονταν χιλιάδες εργαζόμενοι (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι, Δ.Ε. διοικητικού ΙΔΑΧ, κτλ), ο κ. Πατούλης έβαζε πλάτη στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτήν την ώρα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια που δεν βοηθούν τον αγώνα των εργαζομένων . Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τα συλλογικά όργανα των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι δημότες κάθε δήμου.

  • στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά,
  • υποστηρίζουμε την μονιμοποίηση των εργαζομένων που πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,
  • Κανείς απλήρωτος συμβασιούχος,
  • μία και μοναδική, σταθερή σχέση εργασίας στο Δημόσιο,
  • Στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.