Σκουπίδια: Την «επιστράτευση» κοντέινερς ζητά ο Μάκης Παπαδόπουλος

Ο Τόπος της Ζωής μας ζητά από τη Δημοτική Αρχή να λάβει άμεσα προσωρινά μέτρα ειδικά για το κέντρο της Καβάλας

Να «βγάλει» από τις αποθήκες του εξοπλισμένο αγορασμένο, ολοκαίνουριο αλλά και… «παρατημένο εδώ και 2 χρόνια» παροτρύνει με ανακοίνωσή του ο Μάκης Παπαδόπουλος τον δήμο Καβάλας, αναφερόμενος σε δύο (2) μεγάλα κοντέινερς (χωρητικότητας 35 κυβικών μέτρων) και ένα γερανοφόρο όχημα-συρμό με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από τους «ξεχειλισμένους» κάδους των απορριμμάτων.

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας προσθέτει σε ανακοίνωσή του ότι, αν χρειαστεί, η Διοίκηση του δήμου Καβάλας θα πρέπει να απευθυνθεί και στη ΔΙΑΑΜΑΘ για την παροχή εξοπλισμού, έτσι ώστε να «αποσυμφορηθεί» το κέντρο της πόλης εν μέσω καύσωνα και ενώ ήδη διαφαίνεται ότι η απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα δεν θα τερματιστεί σύντομα…

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου:

Άμεσα προσωρινά μέτρα για τα σκουπίδια

«Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζόμενων στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, η Δημοτική Αρχή “σήκωσε τα χέρια ψηλά” και έδειξε αδυναμία να διαχειριστεί με προσωρινό και έκτακτο τρόπο τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στους κάδους, ιδιαίτερα μάλιστα αυτά που παράγονται από τις επιχειρήσεις και αποτίθενται σε κάδους στο κέντρο της πόλης.

Οι αυστηρές παραινέσεις προς τις επιχειρήσεις να μην βγάζουν απορρίμματα δεν έχουν νόημα, αφού οι επιχειρήσεις είτε δεν διαθέτουν τους αποθηκευτικούς χώρους για να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια τους για πάνω από 1 ημέρα, όπως μπορούν τα νοικοκυριά, είτε δεν επιτρέπεται για υγειονομικούς λόγους να το πράξουν.

Για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις, δεν αρκεί να αδειάσουν οι κάδοι με τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί, γιατί πολύ απλά θα ξαναγεμίσουν πολύ γρήγορα και ειδικά με τα σκουπίδια των επιχειρήσεων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ στη διοίκηση του Δήμου ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡΣ (χωρητικότητας 35 κυβικών μέτρων) ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ – ΣΥΡΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ στις αποθήκες και στο γκαράζ του Δήμου, να απομακρύνει με τη βοήθεια του προσωπικού επιφυλακής τα σκουπίδια από σημεία της πόλης όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από τους “ξεχειλισμένους” κάδους (εκτός από το Νοσοκομείο, τα γηροκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και άλλους χώρους προστασίας) και να τα αποθηκεύσει προσωρινά στα κοντέινερς. Τα κοντέινερς μπορούν να τοποθετηθούν σε σημεία που θα είναι εύκολα προσβάσιμα και δεν θα ενοχλούν. Από κει και πέρα, η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τις επιχειρήσεις της πόλης να αποθέτουν τα απορρίμματά τους σε αυτά. Έτσι, και οι επιχειρήσεις θα είναι καθαρές, και οι κάδοι ειδικά στο κέντρο της πόλης δεν θα ξαναγεμίσουν γρήγορα και η δημόσια υγεία θα προστατευτεί εν μέσω καύσωνα. Αν χρειαστεί και παραπάνω εξοπλισμό, μπορεί να τον διασφαλίσει από τον φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας, τη ΔΙΑΑΜΑΘ.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ».