Δήμος Παγγαίου: Μια μικρή πυρκαγιά σε οικόπεδο και μια φωτιά από αμέλεια που σβήστηκε έγκαιρα

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ελευθερών και Νέας Περάμου και η Π.Υ. Ελευθερούπολης έδρασαν αστραπιαία και περιόρισαν την απειλή-Έκκληση για προσοχή αυτές τις μέρες, καθώς οι δασικές εκτάσεις είναι ιδιαίτερα «εύφλεκτες»

Δυο μικρές εστίες φωτιάς μέσα σε δυο μέρες στον δήμο Παγγαίου, οι οποίες-ευτυχώς-αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δεν πήραν διαστάσεις.

Η πρώτη ξέσπασε σε οικόπεδο κοντά στον χείμαρρο στις Ελευθερές την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και σβήστηκε άμεσα χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερών Μιχάλη Ζαμπούνη.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το meteoperamos.

Η δεύτερη ξέσπασε την Παρασκευή 30 Ιουνίου σε περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, όταν βοσκός επιχείρησε να κάψει ξερά κλαδιά και χόρτα μέσα σε δασική έκταση. Άμεση ήταν η επέμβαση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιού, ο οποίος έκανε συστάσεις στο βοσκό, ενώ κάλεσε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης που έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμος Παγγαίου όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς ειδικά αυτές τις μέρες που επικρατεί καύσωνας, αλλά και όλο το καλοκαίρι, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.