Δημοτική Βιβλιοθήκη και Νομικό Πρόσωπο δήμου Καβάλας μαθαίνουν στα παιδιά για την ανακύκλωση

Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 κατά τις ώρες 11:00-13:00 και απευθύνονται σε παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και το Νομικό Πρόσωπο Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Καβάλας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούν θεματικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του «Προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης» του Νομικού Προσώπου στο χώρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Έπειτα από το αίτημα της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής και συγκεκριμένα της Αντιδημάρχου κ. Κορίνας Χιώτη-Πρασά φέτος η πρώτη δράση δημιουργικής απασχόλησης που θα υλοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη θα αφορά την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών στην πρακτική της Ανακύκλωσης.

Για το σκοπό αυτό η κυρία Θάλεια Βρεττού με την εθελοντική συμβολή της και την ιδιότητα της εκπαιδευτικού θα παρουσιάσει το παραπάνω πρόγραμμα στο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) την Παρασκευή 14 Ιουλίου και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου τις ώρες 11:00-13:00 για τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Η ενημέρωση των 60 περίπου παιδιών θα στηριχθεί στο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο παραχώρησε η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής και αποτελείται από σταυρόλεξα, δημιουργικές ασκήσεις, εκπαιδευτικά video, παιχνίδια σωστού ή λάθους, παιχνίδια διαχωρισμού υλικών κ.α.