Ξημερώνει «κολασμένη» Τρίτη: «Πέφτει» άσφαλτος στην 7ης Μεραρχίας και φωτοκατάλυση στη Βενιζέλου

Διαβάστε όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι «κλείνουν» από σήμερα, από πού θα εκτρέπεται η κυκλοφορία

Mε δυσκολία αναμένεται να διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Καβάλας την Τρίτη, πρώτη μέρα του Αυγούστου 2017, καθώς θα «τρέχουν» παράλληλα δύο εργολαβίες που σχεδόν θα «συναντούνται» στον κόμβο του Φαλήρου αυξάνοντας γεωμετρικά τις πιθανότητες ενός κυκλοφοριακού «εμφράγματος». Η παράλληλη εκτέλεση της ασφαλτόστρωσης επί της οδού 7ης Μεραρχίας σε συνδυασμό με την έναρξη των εργασιών εφαρμογής του ειδικού φωτοκαταλυτικού «γαλακτώματος» και το «κλείσιμο» της μίας εκ των δύο κεντρικών «αρτηριών» εισόδου στην πόλη, της οδού Βενιζέλου, δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν ένα εκρηκτικό «μείγμα»!

Η ασφαλτόστρωση της 7ης Μεραρχίας (σε τέσσερα «κομμάτια» κατά μήκος της οδού – διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ) ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 και επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28. Ωστόσο, λόγω της βροχόπτωσης της Πέμπτης 27 Ιουλίου, οι εργασίες μετατέθηκαν για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου για να… αναβληθούν εκ νέου λόγω της εξόδιου ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Προκόπιου.

Από την άλλη, η (δεύτερη μετά την πρώτη, αποτυχημένη) εφαρμογή του φωτοκαταλυτικού υλικού επί της οδού Βενιζέλου είχε προαναγγελθεί από την περασμένη εβδομάδα και θα ξεκινήσει να εκτελείται κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρωί της Τρίτης 1 Αυγούστου. Ωστόσο, η παράλληλη έναρξή των εργασιών σε δύο «μέτωπα» (7ης Μεραρχίας και Βενιζέλου) σημαίνει ότι μοναδική είσοδος από τα δυτικά στο κέντρο της πόλης θα είναι η οδός Ερυθρού Σταυρού.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν

Λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καβάλας, λόγω εργασιών φωτοκατάλυσης επί του οδοστρώματος, από ώρα 08.00΄ της Τρίτης (01-08-2017) έως ώρα 08.00΄ της Δευτέρας (07-08-2017), ως ακολούθως:

Από ώρα 07.00 της Τρίτης (01-08-2017) μέχρι την 08.00 ώρα της Τετάρτης (03-08-2017), τη διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή, καθώς και τη διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις κάθετες σε αυτήν οδούς, (ανώνυμη οδός & Βότση, από τη συμβολή τους με την οδό Ερυθρού Σταυρού μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Ελ. Βενιζέλου καθώς και Βελισσαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Κομνηνών έως τη συμβολή της με την Ελ. Βενιζέλου).

-Επισημαίνεται ότι, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και μέχρι άρσης της σχετικής σήμανσης, θα είναι αδύνατη η χρήση και λειτουργία ιδιωτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων και του υπαίθριου χώρου στάθμευσης «Αγ. Ιωάννης».

-Επιπλέον, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, θα είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική) καθώς και ι.χ. ή δ.χ. οχημάτων που κινούνται από και προς την κλινική «ΛΗΤΩ», σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες διέλευσης του εκπροσώπου φύλαξης της αναδόχου εταιρείας.

-Τέλος, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και μέχρι το πέρας των σχετικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και την απομάκρυνση της εργοταξιακής σήμανσης, δυνατότητα ανεφοδιασμού των καταστημάτων θα είναι δυνατή μόνο για την Τρίτη (01-08-2017) και μέχρι τις 10.00 π.μ., μόνο από την οδό Ηπείρου (μέσω Ερυθρού Σταυρού) και από την οδό Βότση (μέσω Φιλίππου). Η διέλευση -και σε καμία περίπτωση στάθμευση- των οχημάτων ανεφοδιασμού θα εκτελείται με απόλυτη προσοχή και ευθύνη του επαγγελματία οδηγού του οχήματος ανεφοδιασμού, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες διέλευσης του εκπροσώπου φύλαξης της αναδόχου εταιρείας.

Από ώρα 22.00 της Δευτέρας (31-07-2017) μέχρι την 08.00 ώρα της Πέμπτης (03-08-2017), την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης σε όλες τις εσοχές (παρκίδες) της οδού Βενιζέλου.

Από ώρα 08.00 της Πέμπτης (03-08-2017) μέχρι την 08.00 ώρα της Παρασκευής (04-08-2017), τη διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Ερυθρού Σταυρού, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς το κέντρο της πόλης (εφαπτόμενη στο πεζοδρόμιο του πάρκου Φαλήρου), από τον Κόμβο Φαλήρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βότση).

-Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας.

Από ώρα 08.00 της Παρασκευής (04-08-2017) μέχρι την 06.00 ώρα του Σαββάτου (05-08-2017), τη διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Ερυθρού Σταυρού, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς το κέντρο της πόλης (εφαπτόμενη στην κεντρική νησίδα), από τον Κόμβο Φαλήρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βότση).

-Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας.

Από ώρα 15.00 του Σαββάτου (05-08-2017) μέχρι την 08.00 ώρα της Δευτέρας (07-08-2017), τη διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων στις κάθετες στην Ερυθρού Σταυρού οδούς (ανώνυμη οδός, Ηπείρου, Μητροπόλεως).

Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση του έργου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους οδηγούς και πεζούς, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003/9-7-2003 Απόφαση Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Φ.Ε.Κ. 946-Β΄) και τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

Ο αρμόδιος φορέας για την εκτέλεση του έργου, “ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Α.Ε.”, οφείλει να ενημερώνει εγγράφως το Τ.Τ. Καβάλας για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, τουλάχιστον μία (1) ημέρα νωρίτερα, προκειμένου, όταν και όπου αυτό απαιτείται, να λαμβάνει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, προς αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

-Επιπλέον, οφείλει να ενημερώσει τους παρόδιους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ιδιωτικών θέσεων στάθμευσης οχημάτων για την έναρξη των εργασιών.

Σε περίπτωση περάτωσης των εργασιών πριν τον προβλεπόμενο χρόνο, η οδός να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία.

Το Τ.Τ. Καβάλας παρακαλείται για επίδοση της συγκεκριμένης απόφασης στον ενδιαφερόμενο, στον οποίο επιπλέον να γνωστοποιήσει τις υποχρεώσεις του, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών.

Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον Κ.Ο.Κ. σήμανση από την αρμόδια Υπηρεσία, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.