Έσβησε η φωτιά στην Παλιά Καβάλα

Καθοριστική η επέμβαση των δύο Canadair - Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης - Σε Γενική Επιφυλακή όλος ο νομός Καβάλας!

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 σε δασική έκταση κοντά στην Παλιά Καβάλα. Στο σημείο της πυρκαγιάς, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση μετά το χωριό κοντά στο κτήμα Λαλίκου, έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, ενώ μετά τις 13:00 επιχειρούν από αέρος και δύο PZL και δύο Canadair.

Στη «μάχη» και υδροφόρες του δήμου Παγγαίου.

Να σημειωθεί ότι όλος ο νομός Καβάλας έχει τεθεί σε κατάσταση γενικής επιφυλακής (σε μερική επιφυλακή έχουν τεθεί οι νομοί Δράμας και Ξάνθης) λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία κι από μία εστία, όμως ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή αποτελεί τον καλύτερο «σύμμαχό» της, ενώ η παρατεταμένη έντονη ζέστη η οποία έχει «στεγνώσει» τα δέντρα ευνοεί την εξάπλωσή της.

Λίγο μετά τις 15:00 μετά το μεσημέρι και μετά από την καθοριστική επέμβαση των Canadair, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και λίγο μετά έσβησε. Ωστόσο, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στο σημείο για έλεγχο της περιοχής σε περίπτωση αναζωπυρώσεων.