Πέθανε ο Αλέξης Μουτσοκάπας

Ο εκδότης του εμβληματικού «Ταχυδρόμου» είχε εμπλακεί σε τροχαίο στο Αγίασμα Νέστου

Σε ηλικία 78 ετών άφησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ο συνταξιούχος οδοντίατρος και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας της Καβάλας «Ταχυδρόμος». Γύρω στις 17:30 της προηγούμενης μέρα, ο Αλέξης Μουτσοκάπας, επιστρέφοντας από την Κεραμωτή στην Καβάλα, είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα στο Αγίασμα Καβάλας και, σχεδόν 24 ώρες μετά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Γεννημένος το 1939 στην Καβάλα, αλλά με καταγωγή από το Καταφύγι Κοζάνης, ο Αλέξης Μουτσοκάπας συνέδεσε το όνομά του με την αρχαιότερη εφημερίδα της Καβάλας, τον «Ταχυδρόμο» (ιδρ. 1931), όντας ο εκδότης της για πάνω από είκοσι χρόνια (μαζί με τον αδελφό του, Δημήτρη), μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 οπότε και εκδόθηκε το τελευταίο φύλλο της.

Nα σημειωθεί ότι οκτώ μήνες πριν είχε «φύγει» από τη ζωή η σύντροφος του Αλέξη Μουτσοκάπα, η συμβολαιογράφος Νίκη Μουτσοκάπα-Μαλακασιώτου (διαβάστε εδώ το αποχαιρετιστήριο του Κώστα Τάτση προς τη φίλη του, Νίκη).

H κηδεία του Αλέξη Μουτσοκάπα θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Καβάλα.

Το KAVALA POST εκφράζει θερμά συλλυπυτήρια στα παιδιά του εκλιπόντος Κατερίνα και Γιάννη και στους οικείους του.