Διαβάστε το «υπέρ Παύλου» ψήφισμα του δήμου Νέστου

Το κείμενο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και «εκφράζει την επιθυμία όλων των δημοτών» να είναι ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος ο επόμενος Μητροπολίτης Φιλίππων

Ττη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2017, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα ζητώντας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη βούληση του λαού της Καβάλας και να εκλέξει νέο Μητροπολίτη ΦΝΘ τον ιδιαίτερα αγαπητόσε όλους και με σημαντική προσφορά Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παύλο Κίτσο.

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά τόσο στην καταγωγή του πατέρα Παύλου -από τη Γραβούνα του Νέστου Καβάλας- όσο και στην αξιοσημείωτη προσφορά του τόσο στην ιδιαίτερη περιοχή του Νέστου εν γένει -μέσα από την επιτυχημένη θητεία του στο Γηροκομείο της Χρυσούπολης- όσο και στον Νομό Καβάλας ιδιαιτέρως αλλά και στο πνευματικό έργο του Αρχιμανδρίτη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου.

Εκφράζουμε την επιθυμία όλων των δημοτών μας…

«Μετά την αιφνίδια εκδημία εις Κύριον, του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Προκοπίου και με αφορμή το θέμα του προσώπου διαδοχής  του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, αποφάσισε με ομόφωνο ψήφισμα, τη στήριξη προς το πρόσωπο, του επί πολλά έτη, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Παύλου Κίτσου, ως υποψήφιο για τη πλήρωση του επισκοπικού θώκου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, για τους εξής λόγους:

  • Κατάγεται από την Γραβούνα, τοπική ενότητα του Δήμου Νέστου.
  • Από τα πρώτα έτη της ιεροσύνης του, διακονεί την τρίτη ηλικία, ως διευθυντής του Πολίτειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χρυσούπολης «Η ΑΓΙΑ ΑΝΘΟΥΣΑ».
  • Ως πνευματικός και Ιεροκήρυκας της ΙΜΦΝΘ επί είκοσι τρία έτη, καθοδηγεί και συμπορεύεται με τη νεολαία μας στην δύσκολη πνευματική οδό και συμπαραστέκεται στον πόνο κάθε ανθρώπου.
  • Κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη των δημοτών μας με την προσωπικότητα, το χριστιανικό ήθος και το πνευματικό του ανάστημα.
  • Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, ιερατικά, πνευματικά και διοικητικά, που του επιτρέπουν να αναδειχθεί νέος ποιμενάρχης της τοπικής μας εκκλησίας.

Εκφράζοντας την επιθυμία όλων των δημοτών μας, τασσόμεθα υπέρ της υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη Πατέρα Παύλου καθώς είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα και θα συνεχίσει να υπηρετεί το συνάνθρωπό του με την ίδια,  όπως μέχρι σήμερα, αποτελεσματικότητα».