Καβάλα: Συνελήφθησαν μετά από… καταδίωξη στην Εγνατία Οδό πέντε διακίνητες!

Δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2017 στον νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πέντε (5) διακινητές, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 32 ετών και τρεις (3) αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Νεπάλ, ένας (1) υπήκοος Πακιστάν, ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν και ένας (1) υπήκοος Ιράν.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 48, 24 και 18 ετών να επιβαίνουν σε όχημα και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο (2) οχήματα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 48χρονος οδηγός του ενός, το ακινητοποίησε, ενώ ο 37χρονος, δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο 37χρονος οδηγός εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, όπου   μαζί με τον 32χρονο συνοδηγό, εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή σε παρακείμενη δασική περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο παραπάνω όχημα, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.