Νέο Νοσοκομείο αποκτά η Κομοτηνή με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Δήλωση του Διοικητή Γιώργου Φιλιππίδη στο KAVALA POST: «Μια μεγάλη δωρεά όχι μόνον προς τη Ροδόπη αλλά προς όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ» - «Είμαστε συγκινημένοι...»

Ένα ολοκαίνουριο Νοσοκομείο αναμένεται να αποκτήσει η Κομοτηνή με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα μάλιστα με την Εφημερίδα Χρόνος της Ροδόπης, την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλία του το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Ίδρυμα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές στον τομέα της Υγείας, στην Ελλάδα, αρχικού προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα €200 εκατομμύρια. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια συζητήσεων μεταξύ των δύο μερών, το Υπουργείο Υγείας υπέδειξε στο ΙΣΝ τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και το ΙΣΝ προτίθεται να αναλάβει να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερα μεγάλα έργα, ένα εκ των οποίων και η ανέγερση νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Γιώργος Φιλιππίδης: «Ένα χρόνιο αίτημα γίνεται πραγματικότητα»

Το KAVALA POST μίλησε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής -και Καβαλιώτη στην καταγωγή- Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος δήλωσε πανευτυχής για την εξέλιξη αλλά και… συγκινημένος από την «κίνηση» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αναλυτικά, μας είπε:

«Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ροδόπης γίνεται πραγματικότητα μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών μηνών. Ευχαριστώ θερμά όλους τους θεσμικούς φορείς και τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού και μεγάλου εγχειρήματος. Πρόκειται για μια μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όχι μόνον προς την Κομοτηνή, αλλά προς ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι και δεν χρειάζεται αυτήν τη στιγμή να πούμε τίποτα περισσότερο. Θα τα πούμε αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα, μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας.

Οι 4 παρεμβάσεις στην Υγεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι νέες δωρεές περιλαμβάνουν κατ’ αρχάς τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις, σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, οι κυρίως δράσεις που αναφέρονται παρακάτω αναμένεται να πλαισιωθούν από επιπλέον έργα αναβάθμισης υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών σε νοσοκομεία της χώρας και προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και από δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης, πάντοτε στον τομέα της Υγείας, κατόπιν περαιτέρω συνεννόησης με το αρμόδιο Υπουργείο.

Τα κυρίως έργα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Ανέγερση και εξοπλισμό νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της χώρας, με εξίσου παλαιές εγκαταστάσεις.
  • Ανέγερση και εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης. Η δημιουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί ανάγκη του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής εδώ και δεκαετίες, θα αποτελέσει κόμβο εξυπηρέτησης και νοσηλείας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
  • Ανακατασκευή και πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής.
  • Ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη της επικράτειας. Η ενίσχυση στοχεύει κατ’ αρχάς στην αγορά 2 νέων ελικοπτέρων και την επισκευή/αναβάθμιση των παλαιότερων. Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ, που ήδη υλοποιείται, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, ύψους επιπλέον €14 εκατομμυρίων.