Παύλος Ζησίμου: Δυναμικό «μπάσιμο» στο επιμελητηριακό «γήπεδο» με καταγγελίες για «εκλογές για λίγους»

Ο υποψήφιος πρόεδρος καταγγέλλει την απερχόμενη Διοίκηση για μεθοδεύσεις που πλήττουν το ίδιο το κύρος του θεσμού

Η τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας, μετά από αυτές του νυν Αντιπροέδρου Μάρκου Δέμπα και του Κίμωνα Παπαδόπουλου, αυτή του Παύλου Ζησίμου επισημοποιείται δια μιας δημόσιας καταγγελίας για την ουσία της διαδικασίας που ακολουθείται ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου.

Ο κ. Ζησίμου, επί 12 χρόνια μέλος της Διοίκησης του φορέα και εκ των «δυσαρεστημένων» της ομάδας Τσατσούλη που τον τελευταίο καιρό  «αποστασιοποιήθηκαν» αντιδρώντας σε μία σειρά από επιλογές με τις οποίες δεν συμφωνούσαν, καταγγέλλει ότι η απερχόμενη Διοίκηση φοβάται τη διαφάνεια, επιζητώντας «εκλογές για λίγους» και δρώντας, εν τέλει, σε βάρος του ίδιου του θεσμού του Επιμελητηρίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ζησίμου.

Ποιος φοβάται τις εκλογές του Επιμελητηρίου;

«Η προεκλογική περίοδος στο Επιμελητήριο Καβάλας δεν εξελίσσεται ομαλά. Εγκαίρως ζητήσαμε από τη Διεύθυνση του φορέα να μας γνωστοποιήσει τη λίστα των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών, όσων δηλαδή θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές.

Ζητήσαμε δηλαδή τις ίδιες λίστες που μας έδιναν και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το Επιμελητήριο αρνήθηκε να δώσει τέτοια στοιχεία στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους, επικαλούμενο προσωπικά δεδομένα (!) προφανώς επειδή κάποιοι φοβούνται την επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.

Φαίνεται ότι κάποιοι κάνουν τα αδύνατα – δυνατά ώστε να μην έρθει κόσμος να ψηφίσει.

Η προθεσμία που υπάρχει για τα εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητηρίου για την εξόφληση οφειλών, προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου, εκπνέει στο τέλος του μήνα.

Κάθε μέρα που περνά, μετράει εις βάρος της επιτυχίας της εκλογικής διαδικασίας, εν γένει, αλλά και εις βάρος του ίδιου του θεσμού που ονομάζεται Επιμελητήριο.

Μπορεί ορισμένοι να ονειρεύονται «εκλογές για λίγους». Εμείς θέλουμε στις εκλογές να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για το Επιμελητήριο, να αρνείται να δώσει στους υποψηφίους τη λίστα των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών.

Ήδη μεγάλα επιμελητήρια σε όλη τη χώρα προβαίνουν επισήμως στην καταγραφή και διανομή τέτοιων λιστών στους ενδιαφερόμενους ενώ ορισμένα την έχουν αναρτήσει ακόμη και στις ιστοσελίδες τους.

Το Επιμελητήριο Καβάλας σήμερα, ελάχιστο χρόνο πριν τις εκλογές, δεν έχει κάνει το παραμικρό για να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με τις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας. Φοβάται τη Διαφάνεια.

Θα συνεχίσουν έτσι»;