Καβάλα: Αστυνομική καταδίωξη στην Εγνατία Οδό [βίντεο]

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών-Συνελήφθη ο προπομπός των διακινητών στο ύψος της Νέας Καρβάλης και αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2017 και μέχρι και τώρα στην Εγνατία Οδό για τη σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών.
Μετά από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί συνέλαβαν τον προπομπό της διακινητών στο ύψος της Νέας Καρβάλης ακινητοποιώντας το όχημά του και αναζητούν τους υπόλοιπους δράστες, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα σύνορα με την Τουρκία, όμως οι αστυνομικοί ήταν καλά πληροφορημένοι για την εν λόγω επιχείρηση και τους παρακολουθούσαν, καταδιώκοντάς τους από το ύψος της Ξάνθης και τελικά κατάφεραν να πιάσουν την… άκρη του νήματος, ήτοι τον προπομπό, στον Νομό Καβάλας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τη σύλληψη του προπομπού το οποίο ανέβασε ο Πάνος Βύζικας

Το επίσημο ανακοινωθέν της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2017 στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας 49χρονος ημεδαπός και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τον 49χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην  Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι δύο δράστες δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από αυτούς.

Στο ύψος του οικισμού Φελώνης, ο 22χρονος ακινητοποίησε το όχημα που οδηγούσε και διέφυγε πεζός, πλην όμως μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Το δεύτερο όχημα, εισήλθε στην Εγνατία Οδό από τον ανατολικό κόμβο Ξάνθης και κατευθύνθηκε προς την Καβάλα. Στο ύψος του οικισμού της Καρβάλης, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας κατάφεραν να συλλάβουν και τον 49χρονο οδηγό του εν λόγω οχήματος.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.