Με συλλαλητήριο «απαντάει» το ΠΑΜΕ Καβάλας στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ ετοιμάζει «θερμή» υποδοχή τη μέρα ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή στα μέσα Νοεμβρίου και απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα να δώσουν δυναμικό και μαζικό «παρών»

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος να οργανώσουν την δράση τους με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και Αγώνας η επιλογή μας» και να απαντήσουν μαχητικά, μαζικά και οργανωμένα με συλλαλητήριο τη μέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην «αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης στην Κομοτηνή 13-14 Νοεμβρίου».

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί “δίκαιης ανάπτυξης”. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντί της την μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει. Τα σωματεία πρέπει από σήμερα να κάνουν μια εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων απέναντι στην προσπάθεια νέας εξαπάτησης της κυβέρνησης, να μην συμμετέχει κανένα σωματείο, κανένας μαζικός φορέας στη “φιέστα” που ετοιμάζουν.

Τη “δίκαιη ανάπτυξη” τη βιώνουν οι εργαζόμενοι καθημερινά μέσα από τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς ωράριο και ρεπό, τις συνθήκες γαλέρας και τα εργατικά ατυχήματα που επικρατούν μέσα στους χώρους δουλειάς λόγω της εντατικοποίησης, την απελευθέρωση του ωραρίου. Τη βιώνουν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, συμβασιούχοι, που είναι συνεχώς με το ένα πόδι στην ανεργία. Τη βιώνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με το αλλεπάλληλο τσάκισμα των συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων».