Καβάλα: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στις 12:00 στην παραλία της πόλης με τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017.
  • Φωταγώγηση του Φρουρίου της πόλης και όλων των καταστημάτων του δημοσίου των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Καβαλιώτη ανθυπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, στην προτομή του ήρωα του Ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

11:45 Παραδοσιακοί χοροί στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Λυκείων της πόλης και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων, (με την μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα Φυσικής Αγωγής).

13:30 Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Οικονομολόγο Δρ. Γεώργιο Αγγελάκη.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

8:30 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

09:40 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Γάκης Χρήστος, Δικηγόρος Καβάλας, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής  Μακεδονίας – Θράκης.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12:00 Παρέλαση στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών, και Τμημάτων Στρατού.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

17:00 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να μεριμνήσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζονται ο Αλέξανδρος Αρμάγος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο Ιωάννης Τατσίδης, υπάλληλος του Δήμου Καβάλας.