1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας: Εκπαιδευτική ευρωπαϊκή εμπειρία στην Ιταλία

Επιτυχής και εποικοδομητική η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Μοντέλα επιχειρηματικότητας και εθελοντισμού»-Τρεις εκπαιδευτικοί συνόδευαν τέσσερις μαθήτριες του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Μοντέλα επιχειρηματικότητας και εθελοντισμού». Η συνάντηση καθηγητών/μαθητών διεξήχθη στο Λαντσιάνο της Ιταλίας από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2017.

Τρεις εκπαιδευτικοί συνόδευαν τέσσερις μαθήτριες του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας. Σε συνεργασία με αποστολές από την Ιταλία, την Σλοβενία, την Εσθονία και την Τουρκία, παρουσίασαν ταινίες που είχαν δημιουργήσει με προτάσεις σχετικά με τη θεματολογία του προγράμματος, παρακολούθησαν σεμινάρια και συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στον εθελοντισμό, επισκέφτηκαν σχολικές μονάδες και εργοστάσια παραγωγής σοκολάτας και ζυμαρικών, γνώρισαν την ιστορία του Λαντσιάνο και  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική πολιτιστική επίσκεψη στη Ρώμη.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης προσφέρθηκαν στους διοργανωτές και τους εκπροσώπους των αποστολών του προγράμματος εδέσματα παραγωγής μαθητών από τα εργαστήρια του 1ου ΕΚ Καβάλας.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου του 2018.