ΕΠΣ Καβάλας: Περί κάλυψης των αγώνων με γιατρό – νοσηλευτή

Η ΕΠΣΚ ανακοίνωσε τα βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι ομάδες για να μπορούν να διεξάγουν αγώνες στις ερασιτεχνικές κατηγορίες

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ενημερώνει όλα τα σωματεία της, εκτός αυτών της Α’ Κατηγορίας στην οποία είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων της (Προκήρυξη Πρωταθλήματος, παρ. 5, εδάφιο δ), ότι υποχρεούνται από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 να εφαρμόσουν το άρθρο 16, παρ. 2 του ΚΑΠ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, συνεδρίαση της 14/09/2017 (Νο 4) που έχει ως εξής: «Προς όλες τις Ενώσεις. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων στη συνεδρίαση της 14/09/2017 (Νο 4) έλαβε την εξής απόφαση: Συμπλήρωση άρθρου 16 παρ. 2 ΚΑΠ. Λόγω του γεγονότος ότι πολλές Ενώσεις έχουν διαπιστωμένο πρόβλημα για την ανεύρεση γιατρών για όλα τα παιχνίδια των τοπικών κατηγοριών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ και υπέβαλαν σχετικά ερωτήματα στην Ε.Π.Ο. για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, η Ε.Π.Ο. απέστειλε σχετική επιστολή στην UEFA, με την οποία έθεσε σχετικό ερώτημα. Η UEFA με την από 14/09/2017 απαντητική επιστολή της ενέκρινε την πρόταση της Ε.Π.Ο. σχετικά με την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης που έχει ως εξής:

Οι ενέργειες πριν…

Προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας τοπικού και μόνον ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

α) Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό γιατρού, στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας.

β) Να υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης.

γ) Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών, διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

δ) Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στη γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16, ΠΑΡ. 2 του ΚΑΠ ποινές, αλλιώς ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα.

Για οποιαδήποτε απορία σας ή για τυχόν διευκρινίσεις επί του θέματος, τα σωματεία μας μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Μέγα Αχιλλέα (τηλ. 6936854747).

6 γιατροί και 103 νοσηλευτές

Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των παραγόντων των συλλόγων, πριν από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, η ΕΠΣ Καβάλας δημοσιοποίησε μια λίστα Ιατρών και Νοσηλευτών με τους οποίους μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία προκειμένου να είναι παρόντες στα γήπεδα κατά την διάρκεια των αγώνων τους. Βεβαίως αποδεκτοί είναι και οποιοιδήποτε άλλοι γιατροί ή νοσηλευτές τους οποίους μπορεί να γνωρίζουν και να θέλουν να συνεργαστούν. Στη λίστα αυτή υπάρχουν τα ονόματα 9 γιατρών, 60 νοσηλευτών από την Καβάλα, 15 από την περιοχή της Ελευθερούπολης, 5 από την Χρυσούπολη και 3 από τη Ν. Πέραμο καθώς και 20 που ανήκουν στην κατηγορία… διάφορα!