Καβάλα-Νυρεμβέργη: Κοινωνική συμμαχία χωρίς σύνορα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» [φωτογραφίες]

Φιλανθρωπική εκδήλωση για την ενίσχυση του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης της Οργάνωσης το οποίο λειτουργεί στην Καβάλα με τη βοήθεια του Συλλόγου Στήριξης της Αδελφοποίησης Καβάλα-Νυρεμβέργη «ΦΙΛΟΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2017 στη Νυρεμβέργη φιλανθρωπική εκδήλωση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ως γνωστόν, το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε να λειτουργεί στην Καβάλα, την αδερφή πόλη της Νυρεμβέργης στην Ελλάδα, το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η λειτουργία του κέντρου αυτού έγινε δυνατή με την χρηματική δωρεά 70.000 ευρώ από ζεύγος δωρητών από τη Νυρεμβέργη.

Η εκδήλωση είχε τόσο πληροφοριακό όσο και πολιτιστικό χαρακτήρα, αφού το πρόγραμμα περιλάμβανε την εμφάνισή της χορωδίας Noris Griechische Stimme, την παρουσίαση ενός σύντομου θεατρικού από μαθητές του ελληνικού ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Νυρεμβέργης, τοπικούς χορούς από την χορευτική ομάδα του Μακεδονικού Συλλόγου, όπως και πληροφορίες για τη δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης της οργάνωσης στην Καβάλα.

Κορύφωση της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού «το Νερολούλουδο» του οποίου η σύνθεση αποτελεί ανάθεση του Ελληνικού σχεδίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα. Στην εκδήλωση της Νυρεμβέργης το μουσικό αυτό παραμύθι παρουσιάστηκε από φοιτητές του μουσικού Πανεπιστημίου Νυρεμβέργης και τον καθηγητή Ramstand με τη συμμετοχή μουσικών από την Ελλάδα.

Παρούσα τόσο η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με ολιγομελή αντιπροσωπεία από τον δήμο Καβάλας όσο και ο δήμαρχος Νυρεμβέργης Uli Mali. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η υπηρεσία διεθνών σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τη δημοτική σύμβουλο Αλίκη Αλέσικ η οποία έλκει την καταγωγή της από την Θάσο, τον Σύλλογο Στήριξης της Αδελφοποίησης Καβάλα-Νυρεμβέργη «ΦΙΛΟΣ», την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, το Ελληνικό ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Νυρεμβέργης και πολλούς Ελληνογερμανικούς και Εθνικοτοπικούς Συλλόγους της Νυρεμβέργης.