Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας: Ικανοποίηση και ευχαριστίες για την επιτυχία μιας σημαντικής διοργάνωσης

Ευχαριστήριο-ανακοίνωση στον απόηχο της Πανελλήνιας Συνάντησης Προέδρων, Διευθυντριών Προγράμματος και Βοηθών Διευθυντριών Προγράμματος Ομίλων της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση  του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας με την ευκαιρία της Πανελλήνιας Συνάντησης Προέδρων, Διευθυντριών Προγράμματος και Βοηθών Διευθυντριών Προγράμματος Ομίλων της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας που έλαβε χώρα το τριήμερο 10 με 12 Νοεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο  της Συνάντησης εορτάστηκαν και τα 55 χρόνια δράσης του Ομίλου. Σκοπός της Συνάντησης αυτής είναι η ενημέρωση των Ομίλων της Ελλάδας για τα προγράμματα δράσης της χρονικής περιόδου 2017-2018, που στόχο έχουν την  ενημέρωση, εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών και κοριτσιών ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους και των οικογενειών τους.

Περισσότερες από 150 Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας κατέφθασαν για το σκοπό αυτό, φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Η αρχή έγινε, την Παρασκευή το βράδυ, με  μία μυσταγωγική εκδήλωση στην κατάμεστη και ατμοσφαιρική αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, όπου ο Αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας με μοναδικό επιστημονικό και εύπεπτο τρόπο, κατανοητό από όλες τις φίλες, μας περιδιάβασε στην ιστορία του Τόπου από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας Φίλιππος Μανωλούδης μας ταξίδεψε μουσικά με τη συγκινητική ερμηνεία του στην κιθάρα, ενθουσιάζοντας όλους τους παρευρισκόμενους. Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο κ. Σωτήριος Παπαδόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου, η κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Προστασίας – Πρόνοιας και Δημοτικής Αστυνομίας εκ μέρους της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα. Επίσης παρευρέθηκαν  η κ. Ευαγγελία Δρακονάκη Πρόεδρος της Δημοτικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Καβάλας, η κ. Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, Δημοτική Σύμβουλος, καθώς και εκπρόσωποι γυναικείων σωματείων και φορέων της πόλης μας.

Το Σάββατο το πρωί, παράλληλα με τις Εργασίες της Συνάντησης, αντιπροσωπείες των Σοροπτιμιστριών ξεναγήθηκαν στην πόλη μας, επισκεπτόμενες το Μουσείο Καπνού, ιστορικά κτίρια και περιοχές της πόλης μας , συνοδευόμενες από την πιστοποιημένη ξεναγό Αγγελική Κόμτσιου.

Η γνωριμία με την πόλη μας, την ευρύτερη περιοχή και την Ιστορία μας , ολοκληρώθηκε με σύμμαχο τον καλό καιρό, με την ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στο Βαπτιστήριο της Λυδίας.

Το Σάββατο το βράδυ, μετά το πέρας των Εργασιών της Συνάντησης, με χαλαρή διάθεση και σε κλίμα ευφορίας, γιορτάστηκαν τα 55α γενέθλια του Ομίλου Καβάλας με την παρουσίαση της πολυεπίπεδης δράσης του και την βράβευση των μελών του που διετέλεσαν αξιωματούχοι της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα των: Τασούλας Καμπουρίδου, Μαρίκας Συμεών, Εύας Παπαϊωάννου, Ντάμυς Κρητικού, Βίκυς Δημητριάδου, Σταυρούλας Χρυσομάλλου, Μαρίας Οικονομίδου και Ευαγγελίας Οικονομίδου. Κατά την έναρξη έγινε παρουσίαση του οράματος της ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» από την Αθηνά Ιωαννίδου, Αντιπρόεδρο παρουσία του προέδρου κ. Χαράλαμπου Τσουρουκίδη και μελών. Η βραδιά έκλεισε με άφθονο κέφι και χορό με τη μουσική συντροφιά των Σταύρου Κητή και Λίτσας Ασωνίτου στο τραγούδι και του Γιώργου Σεμερτζίδη στα πλήκτρα που απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια και το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Οι φίλες Σοροπτιμίστριες μας αποχαιρέτησαν, έχοντας στις αποσκευές τους  τα γόνιμα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά από εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, καθώς και τις καλύτερες των εντυπώσεων από την φιλοξενία, τις ομορφιές της πόλης μας τη γνωριμία με ενδιαφέροντες ανθρώπους της περιοχής.

Πιστεύουμε ότι το τριήμερο αυτό συνέβαλε μεταξύ των άλλων στην τουριστική ανάδειξη της πόλης μας καθώς και στην τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος επιθυμεί και από τη θέση αυτή να ευχαριστήσει τους φορείς και τους επαγγελματίες της πόλης μας  για την ευγενική τους υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση: Την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το Δήμο Καβάλας, την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας Θάσου κ. Σταυρούλα Δαδάκη, τον Αρχαιολόγο κ. Μιχάλη Λυχούνα, το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας και ιδιαίτερα τον φροντιστή κ. Σαράντη, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης μας, τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας κ. Ιωάννη Κακάρα, την Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», το κατάστημα Οργανωτική χαρτικά-εκτυπώσεις, το κατάστημα τουριστικών ειδών και ειδών delicatessen Yiassou Kavala, τον κ. Κωνσταντίνο Πλασάτη , Διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό, τη διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου LUCY και ιδιαίτερα τη φίλη Λουκία Μιτζάλη και τον κ. Γιώργο Χριστοφιλογιάννη, τη διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου Airotel GALAXY και ιδιαίτερα την κ. Νικολέτα Κανέλλη, την φίλη Αυγή Χρυσανθίδου και τον συνεργάτη της Νίκο Μάλλιο από την CRΙSANTHIDIS DELIGHTS, το ανθοπωλείο Αμαρυλλίς και την κ. Μαρία Χατζηχαραλάμπους-Σαββοπούλου, General Project Manager της Artware Branding.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στην κ. Θώμη Αγγέλλου, γραφίστρια-εικαστικό, τη φωτογράφο Μαρία Τσακίρη, στον μουσικό Σταύρο Κητή και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Ευγενία Κατζάκη, Ιωσηφίνα Σεχλίδου, Εύα Παπαϊωάννου, Φούλη Καμηλαρίδου, Μαρίνα Φιλιππίδου, Σοφία Κονδάκου και Ευαγγελία Οικονομίδου.

Δελτίο Τύπου