Ο Παύλος Ζησίμου για τα «κοψίματα»: Υπάρχει «μαγείρεμα». Τελικά ήθελαν εκλογές για… πολύ λίγους!

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» παίρνει θέση για τις αποφάσεις της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας να βγάλει «εκτός» 20 υποψηφίους συμβούλους και τον επικεφαλής Κίμωνα Παπαδόπουλο

Μετά την αποκάλυψη από το KAVALA POST ότι κατά τον προκαταρκτικό έλεγχο των υποψηφιοτήτων στις επιμελητηριακές εκλογές η Εκλογική Επιτροπή βρήκε «προβληματικές» 20 υποψηφιότητες συμβούλων και 1 του υποψήφιου προέδρου Κίμωνα Παπαδόπουλου, ο Παύλος Ζησίμου, με γλώσσα «αιχμηρή» στηλιτεύει όσους «παρεμβαίνουν» ενώ δεν θα έπρεπε…

«Κάποιοι θεωρούν κληρονομικό δικαίωμα τη διοίκηση του Επιμελητηρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα», αναφερόμενος σαφώς στον συνδυασμό «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017» του Μάρκου Δέμπα στον οποίο είναι εκ νέου υποψήφιοι το μεγαλύτερο μέρος του απερχόμενου ΔΣ του ΕΒΕ Καβάλας, κάνοντας μάλιστα λόγο για «θράσος».

Ο κ. Ζησίμου τονίζει ότι παρά τις όποιες προσπάθειες για να διενεργηθούν «εκλογές για πολύ λίγους», ο επιχειρηματικός κόσμος της Καβάλας έχει ζωηρό ενδιαφέρον για τον θεσμό του Επιμελητηρίου και τις επερχόμενες εκλογές και ότι «τους έχουνε πάρει χαμπάρι».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ζησίμου.

«Αυτοί που θεωρούν ‘κληρονομικό δικαίωμα’ τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να σταματήσουν άμεσα τις παρεμβάσεις»

«Από την έναρξη, κιόλας, της προεκλογικής περιόδου στο Επιμελητήριο Καβάλας, είχαμε στηλιτεύσει τις μεθοδεύσεις που υπήρχαν ώστε να διεξαχθούν «εκλογές για λίγους». Το επαναλαμβάναμε συνεχώς ώσπου κάποιοι είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν για το καταγγελτικό μας ύφος. Δυστυχώς γι’ αυτούς τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν πλήρως. Οι επιχειρηματίες της Καβάλας γνωρίζουν πλέον καλά ότι υπάρχει «μαγείρεμα».

1) Άρχισαν με την ανύπαρκτη ενημέρωση των 10.000 και πλέον μελών του Επιμελητηρίου για τις επικείμενες εκλογές.
Το Επιμελητήριο δεν έπραξε τα αυτονόητα ώστε να εξασφαλίσει τις ελάχιστες πληρωμές για να υπάρχουν τακτοποιημένα μέλη. Κατάφεραν τελικά, μόνο 1 στα 3 μέλη να έχει δικαίωμα ψήφου. Ήθελαν, από την αρχή, εκλογές για λίγους.

2) Επικαλούμενοι δήθεν προσωπικά δεδομένα, χρησιμοποιήσαν τις λίστες των εγγεγραμμένων και των ταμειακώς τακτοποιημένων ως ιδιοκτησία τους.
Η αδιαφάνεια στους εκλογικούς καταλόγους δεν εξυπηρετεί παρά μόνο όσους θέλουν εκλογές για λίγους.

3) Έφτασαν στο σημείο σήμερα να εμφανίζουν, με «διαρροές» ως «κομμένους» το 15% των υποψηφίων μεταξύ των οποίων και επικεφαλής συνδυασμού.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήθελαν να υπάρχει μόνο ένας συνδυασμός. Τελικά ήθελαν εκλογές για πολύ λίγους.

Η λυσσαλέα μάχη όσων αυτοαποκαλούνται «συνέχεια της διοίκησης» ώστε να «εξαφανίσουν» τους αντιπάλους τους δεν αρμόζει σε ένα Επιμελητήριο με την βαριά ιστορία των 100 ετών και τη δύναμη που θα έπρεπε να έχει με τα 10.000 μέλη του.

Ο αριθμός-ρεκόρ των υποψηφιοτήτων για αυτές τις εκλογές δείχνει ότι η αγορά της Καβάλας έχει ζωηρό ενδιαφέρον και θέλει αλλαγές.

Ξέρουμε ότι έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι, ενώ μας παρουσίαζαν με βεβαιότητα εκτός εκλογών, καταθέσαμε τον μεγαλύτερο συνδυασμό στην ιστορία του Επιμελητηρίου.

Καλούμε αυτούς που θεωρούν «κληρονομικό δικαίωμα» τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να σταματήσουν άμεσα τις παρεμβάσεις και να αφήσουν τις εκλογές να διεξαχθούν φυσιολογικά και δημοκρατικά.

Να σταματήσουν «να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο», να δώσουν βάρος στην ουσία.

Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες, με προτάσεις και επιχειρήματα. Δεν κερδίζονται με «μαγείρεμα» και μεθοδεύσεις.

Πλανώνται, αν νομίζουν ότι οι επιχειρηματίες της Καβάλας δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Παύλος Ζησίμου
υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας