Καβάλα: Κακοποίησε γάτα αλλά «πιάστηκε στα πράσα» και τιμωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη

Το περιστατικό της κακοποίησης γάτας συνέβη στο Παληό, με τους γείτονες να τον πιάνουν επ' αυτοφώρω να χτυπάει το ζώο, επειδή χαλούσε τα... φυτά του-Το ζώο υπέστη κακώσεις, σύμφωνα και με τη διάγνωση κτηνιάτρου

Δε μένουν πάντα ατιμώρητες οι πράξεις κακοποίησης ζώων, όπως αποδείχτηκε και από ένα περιστατικό στο Παληό Καβάλας, με τον δράστη να τιμωρείται από τη Δικαιοσύνη για κακοποίηση γάτας. Συγκεκριμένα, κάτοικος του Παληού, η οποία φρόντιζε γάτες στην αυλή της, αντιλήφθηκε ότι ο γείτονάς της τις κακοποιούσε, με την αιτιολογία ότι του… χαλούσαν τα φυτά.
Μετά από πολύ καιρό, όμως, η κυρία που φρόντιζε τις γάτες έπιασε επ’ αυτοφώρω τον δράστη να χτυπάει μία από αυτές, προκαλώντας της κακώσεις στα πλευρά και στο πόδι, σύμφωνα και με τη διάγνωση κτηνιάτρου.

Η κυρία κατέθεσε μήνυση, με «όπλο» και την κτηνιατρική διάγνωση, η δίκη έγινε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, με το Δικαστήριο να του επιβάλλει πρόστιμο των 8.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης 1,5 έτους με αναστολή.

Το μήνυμά της προς όλους όσοι είναι μάρτυρες κακοποίησης ζώων, μετά από όλη αυτή την ιστορία η οποία κράτησε 6 και πλέον χρόνια, μέχρι να βγει η απόφαση, είναι να μη φοβούνται, και να καταγγέλλουν το γεγονός στην Αστυνομία, όπως έκανε και η ίδια και δικαιώθηκε, έστω και αργά.

Άλλωστε, το πιο σημαντικό είναι ότι τέτοιες καταδίκες αποτρέπουν κι άλλους επίδοξους δράστες να κακοποιήσουν ζώα, αδέσποτα ή δεσποζόμενα.