ΚΕΣΑΜΑ-Θ: Στο «τραπέζι» ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Ελευθερούπολης

Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής καλείται να κρίνει αν θα κηρυχτούν ως διατηρητέα 142 κτίρια και ένα γεφύρι εντός των ορίων του ιστορικού οικισμού

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΕΣΑΜΑΘ) συνεδρίασε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τον χαρακτηρισμό ή μη ως διατηρητέων 142 κτιρίων  και ενός γεφυριού εντός των ορίων του ιστορικού οικισμού της Ελευθερούπολης και της ευρύτερης περιοχής του, αλλά και για τον καθορισμό ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτών.

Ο σήμος Παγγαίου παρέστη στη συνεδρίαση δια της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δόμησης κας Ιωάννας Τουνουσίδου και της Προϊσταμένης του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών κας Συρματένιας Μηλιάδου, οι οποίες και μετέφεραν τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας.

Η συνεδρίαση του ΚΕΣΑΜΑΘ συνεχίζεται τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, όπου κλήθηκαν να παραβρεθούν όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους. Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από την αρμόδια υφυπουργό Εσωτερικών.

Δελτίο Τύπου