Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ φεύγει, το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ έρχεται και μάλιστα για πρώτη φορά στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Το πλοίο θα εκτελεί τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλα-Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος-Λαύριο για περίπου έναν μήνα-«Περιηγηθείτε» στο εσωτερικό του και μάθετε πότε θα το δείτε να μπαίνει για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καβάλας

Ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της HELLENIC SEAWAYS, το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, έρχεται για πρώτη φορά στην Καβάλα και μπαίνει στη γραμμή του Καβάλα-Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος-Λαύριο, αντικαθιστώντας το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ το οποίο θα βγει για την ετήσια ακινησία του για λόγους συντήρησης, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Το πλοίο θα ξεκινήσει δρομολόγια από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 από το Λαύριο και στην Καβάλα θα φτάσει την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, χωρίς ακόμα να έχουν οριστεί από την εταιρία οι ώρες των αφίξεων και αναχωρήσεων, ενώ θα μείνει «επιστρατευμένο» στην εν λόγω γραμμή για περίπου έναν μήνα.

Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ναυπηγήθηκε στα ελληνικά ναυπηγεία της Ελευσίνας το 2007. Το μήκος του ανέρχεται στα 141 μέτρα, το πλάτος στα 21 μέτρα, ενώ το βύθισμα του πλοίου φτάνει τα 5,20 μέτρα.

Η μέγιστη ταχύτητα την οποία μπορεί να αναπτύξει το πλοίο φτάνει τους 28,4 κόμβους και μπορεί να μεταφέρει 418 οχήματα και 1.715 επιβάτες, ενώ διαθέτει 74 καμπίνες και 252 κλίνες.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου

*Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site της HELLENIC SEAWAYS