Γιατί πρέπει να ασκούνται τα άτομα της τρίτης ηλικίας; Οι απαντήσεις δόθηκαν από το ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης

Εκδήλωση για τα οφέλη της άσκησης απέναντι στα προβλήματα υγείας τα οποία εμφανίζονται στην τρίτη ηλικία με τη βοήθεια της θεωρίας, αλλά και της... πράξης

Στον χώρο του ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018 η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του πρώην καθηγητή του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Πατσίδη, σχετικά με τα οφέλη της άσκησης στα προβλήματα υγείας που εμφανίζονται στην τρίτη ηλικία, όπως π.χ, οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση κ.α.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε άκρως επιτυχημένη και οι παρευρισκόμενοι βρήκαν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούσαν, ενώ τονίστηκε η μεγάλη συνεισφορά της δια βίου άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σημαντική ήταν η συμβολή της γυμνάστριας Μαρίας Αγγελοπούλου στην επίδειξη των ασκήσεων προκείμενου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Παγγαίου, Ερμιόνη Κοτσιλίδου, καθώς και οι κοινωνικοί λειτουργοί Δήμητρα Αβραμίδου και Στεφανία Μιλτσακάκη.