Εργατικό Κέντρο Καβάλας: ΟΧΙ στη συνέχιση μιας ανεξέλεγκτα καθοδικής πορείας

Κάλεσμα της Διοίκησης του ΕΥΚ σε συμμετοχή στη Γενική Απεργία και την κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο νομού Καβάλας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 1 Μαΐου 2018 και στην κινητοποίηση στο άγαλμα του Καπνεργάτη στην Καβάλα, στις 10:30.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του καλέσματος του ΕΥΚ Καβάλας.

«Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της.

Η βίαιη – χωρίς ιστορικό προηγούμενο για ευρωπαϊκή χώρα σε ειρηνική περίοδο – επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία.

Μια συνολική και καθολική υποβάθμιση, με τη μορφή κατακρήμνισης  για την εργασία και την οικονομία, χωρίς σταματημό αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται σωρευτικά οι πολιτικές ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ με τις ποσοτικές και ποιοτικές της διαστάσεις αλλά και σαν βασική αιτία της «ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ», η ΦΤΩΧΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ως επώδυνη κατάσταση ή απειλή για το 1/3 των συμπολιτών μας, η ακραία ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, των νέων επιστημόνων, της υγιούς επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη γενίκευση των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ,  διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διογκούμενες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ,  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ  ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ θεωρούνται «κανονικότητα».

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφιση των ανέργων.
  • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου».

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ