ΕΠΣ Καβάλας: Κύπελλο ήθους εν όψει σε Ελπίδες και Μαριές!

Μετά από 20 χρόνια θα απονεμηθεί κύπελλο ήθους σε ομάδες της τοπικής Ένωσης ποδοσφαίρου της Καβάλας, με την Ακαδημία Ελπίδων και τον Φάρο Μαριών να τον κατακτούν αν δεν τιμωρηθούν στην τελευταία αγωνιστική της Γ' κατηγορίας...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, στη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου 2017, πήρε μία ιστορική απόφαση για το τοπικό μας ποδόσφαιρο, την επαναφοράς του Κυπέλλου Ήθους, ενός θεσμού που προϋπήρχε για πάνω από 20 χρόνια και τον οποίο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε σταματήσει να απονέμει. Η FIFA, η UEFA και η ΕΠΟ εδώ και χρόνια συνέστησαν και καθιέρωσαν αγώνες αφιερωμένους στο Fair Play, στην προσπάθεια τους να αντιμετωπισθεί και να εξαλειφθεί η βία στα γήπεδα.

Η κίνηση αυτή της ΕΠΣ Καβάλας έδωσε το κίνητρο στα σωματεία της και κατ’ επέκταση στους ποδοσφαιριστές  αυτών να δώσουν το δικό τους αγώνα, τη δική τους μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου αυτού.

Αν δεν τιμωρηθούν την τελευταία αγωνιστική…

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου 2018 διεξάγονται οι τελευταίοι αγώνες των πρωταθλημάτων της Ένωσής μας και οι ομάδες που μέχρι σήμερα δεν έχουν τιμωρημένο ποδοσφαιριστή στις τάξεις τους είναι η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελπίδες και ο Φάρος Μαριών.

Η διοργανώτρια αρχή ευελπιστεί και εύχεται στα δύο αυτά σωματεία της να τελειώσουν τη χρονιά τους με «λευκό ποδοσφαιρικό ποινικό μητρώο». Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, μετά τη λήξη του αγώνα Φάρος Μαριών– Άγιος Λουκάς στο γήπεδο Κεραμωτής, θα απονεμηθεί το πρώτο Κύπελλο Ήθους σε σωματείο της Ένωσής της μετά από 20 χρόνια. Όσον αφορά το άλλο σωματείο, την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελπίδες, το Κύπελλο Ήθους θα απονεμηθεί σε κάποια εκδήλωση που θα προγραμματίσει το ίδιο το σωματείο.