Εξοπλισμός από τον δήμο Καβάλας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Μετά από πολλές προσπάθειες και καθυστερήσεις η ΕΟΔ Καβάλας προμηθεύτηκε από τον δήμο Καβάλας υλικό με το οποίο θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην τοπική κοινωνία

Το απαραίτητο υλικό με το οποίο θα μπορούν απ’ εδώ και πέρα να εκτελούν καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια την αποστολή τους προμήθευσε ο δήμος Καβάλας την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Η παράδοση τους έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/5) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δήμαρχο Καβάλας.

Όπως δήλωσε η Δήμητρα Τσανάκα κατά την υπογραφή του σχετικού πρακτικού παράδοσης «ο Δήμος, θεωρεί πως είναι αξιέπαινο το έργο που προσφέρει η ομάδα, αλλά και γενικότερα οι εθελοντές» και ευχήθηκε ολοένα και περισσότεροι νέοι κι όχι μόνο, να πυκνώνουν τις τάξεις της Ομάδας Διάσωσης για το καλό όλων.

Με την ευκαιρία ευχαρίστησε την συνεργάτισσα της Κορίνα Πρασσά, που είχε την πρωτοβουλία, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη και όλους όσοι πίστεψαν και προσπάθησαν να επιτευχθεί η προσφορά αυτή. Δήλωσε, τέλος, πως θα βρίσκεται η ίδια και ο Δήμος συνολικά, πάντα στη διάθεσή τους και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει στο έργο τους.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας Θόδωρος Τζατζάρης δήλωσε ότι «χρειάστηκε να ξεπεραστούν σοβαρά προβλήματα και να περάσει πολύς χρόνος,  προκειμένου να καταφέρει ο Δήμος να αγοράσει και να προσφέρει αυτόν τον εξοπλισμό».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διασωστικής Ομάδας Γιάννης Πατρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και συνολικά τη δημοτική αρχή για τον εξοπλισμό που προσέφερε η Πολιτική Προστασία του Δήμου, δήλωσε πως «η ομάδα συνεχώς μεγαλώνει, και χρειάζεται ολοένα και περισσότερο υλικό εξοπλισμού για τις δράσεις της» και ζήτησε την αμέριστη συμπαράστασή της.