Ανοιχτή επιστολή προς τους Καβαλιώτες κυβερνητικούς βουλευτές

Πιστεύω πως η συμπόρευσή σας με την πλειοψηφία είναι το ζητούμενο και το λογικό...


 

Του Αλέξη Γούλα

 


Αγαπητοί κύριοι,

Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών με οδηγούν στο να κάνω μια τελευταία έκκληση σ’ εσάς οι οποίοι πιθανόν μπορείτε να αλλάξετε τη ροή των γεγονότων με τη στάση σας.

Γνωρίζετε καλά πως η εκλογική σας περιφέρεια περιλαμβάνει τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Μακεδονίας μας. Αυτό από μόνο του φορτώνει στις πλάτες σας ένα ιδιαίτερο βάρος, ενώ οι πράξεις και οι επιλογές σας έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Γνωρίζετε καλά πως οι ψηφοφόροι σας –στη συντριπτική τους πλειοψηφία– είναι αντίθετοι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και το απέδειξαν με τη συμμετοχή τους στο πρόσφατο συλλαλητήριο. Ίσως κάποιοι να δέχονται τη σκοτεινή μεθόδευση, αλλά πιστεύω πως η συμπόρευσή σας με την πλειοψηφία είναι το ζητούμενο και το λογικό.

Γνωρίζετε καλά πως η σιωπηλή αποδοχή μιας συμφωνίας όπου την επόμενη μέρα εμείς θα έχουμε αναγνωρίσει μια «βόρεια Μακεδονία» με «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα», θα στιγματίσει για πάντα το πέρασμα σας από τα βουλευτικά έδρανα.

Γνωρίζετε καλά πως από τη στιγμή που θα υπάρχει κράτος αναγνωρισμένο από εμάς ως «Μακεδονία», η πραγματική Μακεδονία θα χαθεί στο παγκόσμιο στερέωμα σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Γνωρίζετε καλά πως η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» στους γείτονες πέρα από τις αλλαγές που πιθανόν θα πραγματοποιήσουν στο Σύνταγμά τους, θα δημιουργήσει σταθερές διεκδικήσεις εντός της βόρειας Ελλάδας, κάτι που δεν έχουν σταματήσει εδώ και δεκαετίες.

Γνωρίζετε καλά πως η αποδοχή ως «μακεδονικής γλώσσας» αυτού του σερβοβουλγαρικου ιδιώματος, θα δημιουργήσει ορέξεις και άνοιγμα του ασκού του Αιόλου σχετικά με όσους μιλούν αυτό το ιδίωμα στη βόρεια Ελλάδα.

Πραγματικά κάποιοι πιστεύουν πως είναι  άχαρος ο ρόλος σας και δύσκολη η θέση σας στο συγκεκριμένο θέμα. Προσωπική μου άποψη είναι πως η δυναμική σας αντίδραση θα σας επιτρέψει να μείνετε στην Ιστορία ως σύγχρονοι ήρωες.

Αργά ή γρήγορα, η βουλευτική σας θητεία θα ολοκληρωθεί. Οι επιλογές σας θα μείνουν στη συνείδηση των Καβαλιωτών. Η καλημέρα τους ή η αποστροφή τους στα πρόσωπά σας έχουν σχέση με αυτή σας την επιλογή. Στο φινάλε δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Η αθηνοκεντρική εξουσία συνήθως δεν θεωρεί την Καβάλα ικανή να έχει εκπρόσωπο στο υπουργικό συμβούλιο.

Η βουλευτική καρέκλα δεν είναι δική σας αλλά των ψηφοφόρων σας. Σε αυτούς ανήκει κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο περισσότερο θα τη διατηρήσετε.

Αυτή την ύστατη ώρα σας καλώ να αντιδράσετε δυναμικά.

Αυτή την ύστατη ώρα σας καλώ να συμπορευτείτε με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της βόρειας Ελλάδας.

Αυτή την ύστατη ώρα σας καλώ να μας κάνετε περήφανους αφήνοντας επιλογές ντροπής γι’ αυτούς που δεν είναι Μακεδόνες και τους νοιάζει μόνο η καρέκλα.

Ελπίδα μας πως εσείς είστε διαφορετικοί.

Αλέξης Γούλας
Ελεύθερος πολίτης της Μακεδονίας