Μάκης Παπαδόπουλος: Θέλει να κάνει την Καβάλα περιφερειακή πρωτεύουσα του βιβλίου

Αντίδραση του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» στην είδηση για την ματαίωση του καθιερωμένου φεστιβάλ βιβλίου στην παραλιακή λεωφόρο

Με αφορμή την είδηση ότι η εδώ και 10ετίες καθιερωμένη γιορτή του βιβλίου, που διοργανώνεται στην παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» του Μάκη Παπαδόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την κάθετη διαφωνία του. Επικρίνει μάλιστα την δήμαρχο Καβάλας, αναφέροντας την απροθυμία της να στηρίξει την συγκεκριμένη δράση, την ώρα που δίνει πολλά χρήματα σε άλλες εκδηλώσεις που δεν αφήνουν κανένα «αποτύπωμα» στην πόλη. Τονίζει δε, ότι όταν θα αναλάβει την διοίκηση του δήμου, όχι μόνο θα αναβαθμίσει την έκθεση βιβλίου αλλά θα προσπαθήσει να αναδείξει την Καβάλα σε «πρωτεύουσα» του βιβλίου σε περιφερειακό επίπεδο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του «Τόπου της ζωής μας»

«Η δήμαρχος δεν στήριζε την έκθεση, ενώ σπαταλά απίστευτα χρήματα σε άστοχες εκδηλώσεις»

«Μέλη του συλλόγου βιβλιοπωλών Ν. Καβάλας ανακοίνωσαν την Πέμπτη 5 Ιουλίου τη δυσάρεστη είδηση ότι σταματάει η διοργάνωση της έκθεσης βιβλίου Καβάλας, μία δράση – θεσμός που κατόρθωσε να καθιερωθεί στις καλοκαιρινές συνήθειες των Καβαλιωτών για 2 δεκαετίες περίπου με τις επίμονες προσπάθειες των βιβλιοπωλών.

Για τους γνωρίζοντες, η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη. Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έδειχνε όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερη απροθυμία να στηρίξει έμπρακτα τη συγκεκριμένη δράση, ενώ την ίδια στιγμή σπαταλούσε απίστευτα χρηματικά ποσά σε άστοχες εκδηλώσεις χωρίς συνέχεια, που δεν έχουν αφήσει κανένα όφελος και «αποτύπωμα» στην ψυχαγωγία των δημοτών.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι ως η επόμενη διοίκηση του δήμου θα διοργανώσουμε μία σύγχρονη και αναβαθμισμένη έκθεση βιβλίου που θα ενταχθεί στον ετήσιο προγραμματισμό και σχεδιασμό του δήμου, θα συνδέεται με τις μεγάλες καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις του δήμου (όπως το φεστιβάλ Φιλίππων) και θα στοχεύει στην προώθηση και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε μικρούς και μεγάλους και στην υλοποίηση πρωτότυπων δημιουργικών συμπράξεων με εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς που θα αφορούν το βιβλίο και όχι μόνο.

Σκοπός μας είναι η Καβάλα να αναδειχθεί σε «πρωτεύουσα» του βιβλίου σε περιφερειακό επίπεδο, προσελκύοντας και επισκέπτες από άλλες περιοχές όλο τον χρόνο».