Δήμητρα Τσανάκα: «Δεν υπάρχουν λόγια…»

Δήλωση της δημάρχου Καβάλας για την καταστροφή στην Αττική από την φονική πυρκαγιά

Την ευχή να μην ξαναζήσει η Ελλάδα παρόμοια τραγωδία μ’ αυτή της Αττικής, εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας σε δήλωση της με αφορμή τις πυρκαγιές που χτύπησαν την περιοχή από το απόγευμα της Δευτέρας. Η Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι οι φονικές συνέπειες της καταστροφής βρίσκει όλους σαστισμένους και ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν τα συναισθήματα αλλά και να παρηγορηθούν οι οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν μ’ αυτόν τον φρικτό τρόπο τις ζωές τους. Κλείνοντας έκανε γνωστό ότι οι σημαίες στα κτήρια του δήμου Καβάλας θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ακολουθεί η δήλωση της δημάρχου Καβάλας

«Σαστισμένοι από το μέγεθος των καταστροφών…»

«Η χθεσινή ημέρα και η σημερινή που ξημέρωσε μας βρίσκει όλους σαστισμένους από το μέγεθος της πυρκαγιάς στην Αττική, τις καταστροφικές και φονικές συνέπειές του. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε συναισθήματα. Δεν υπάρχουν λόγια για να παρηγορήσουμε τις οικογένειες των ανθρώπων που η μοίρα τους επιφύλαξε τέτοιο φρικτό χαμό.

Μόνο μία ευχή. Να μην ξαναβιώσει  η χώρα τέτοια τραγωδία. Να μην νιώσει κανείς ποτέ τις συνέπειες μίας καταστροφικής πυρκαγιάς ή μίας καταστροφικής πλημμύρας.

Η ώρα του απολογισμού δεν μπορεί να είναι για ακόμη μία φορά μία ενέργεια μόνο καταγραφής των απωλειών. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια. Το μήνυμα αυτό πρέπει να διαχυθεί προς πάσα κατεύθυνση. Όχι πια, άλλα θύματα. Όχι πια άλλες κατεστραμμένες περιουσίες.

Ως ένδειξη πένθους οι σημαίες όλων των κτηρίων του δήμου Καβάλας θα κυματίζουν μεσίστιες».