ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: «Μετωπική» με Μακάριο Λαζαρίδη για τους… «λεκέδες» [φωτογραφίες]

Συνέχεια στην «κόντρα» για τη Χρυσή Αυγή με... «αποδείξεις» και «ντοκουμέντα» με τα «σκάγια» να παίρνουν και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Ηπαρουσία του εκλεγμένου με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής περιφερειακού συμβούλου ΑΜ-Θ σε σύσκεψη στον δήμο Νέστου υπό τον Χρήστο Μέτιο και παρουσία του Μακάριου Λαζαρίδη ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει μία «κόντρα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας που, μέρες μετά, καλά κρατεί.

Οι δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη σε αθηναϊκά ΜΜΕ προκάλεσαν την αντίδραση του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εξέδωσε γραπτή δήλωση κάνοντας λόγο για «γάμο ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής» (διαβάστε τη δήλωση εδώ) και δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία του 2016 στην οποία απεικονίζονται βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής να «συνυπάρχουν» σε εκδήλωση.

Το «γάντι» σηκώνει σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εγκαλεί τον Μακάριο Λαζαρίδη προσκομίζοντας «ντοκουμέντα» που δείχνουν το «αμαρτωλό παρελθόν» του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετά των φωτογραφιών που το συνοδεύουν.

Kαταλογίζει ανυπαρξία στους βουλευτές της πόλης, αυτός που τη θυμήθηκε μόλις πριν δύο χρόνια!

«Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και φερόμενος ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Μακάριος Λαζαρίδης, προσπάθησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ανασύροντας φωτογραφία της 5/12/2016 από επίσκεψη Υπουργών και μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στο Καστελόριζο.

Κι όλα αυτά στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η παρουσία του σε σύσκεψη στον δήμο Νέστου με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο, δίπλα στον περιφερειακό σύμβουλο, εκλεγμένο με τη Χρυσή Αυγή, Αναστάσιο Ναθαναήλ.

Η διαφορά των δύο περιπτώσεων είναι καταφανής για όσους διαθέτουν στοιχειώδη μνήμη και λογική.

Η πρώτη περίπτωση αφορά θεσμική επίσκεψη σε ακριτικά νησιά, όπου παρέστησαν οι βουλευτές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απηύθυνε το Υπουργείο σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές που μετείχαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σύσκεψη για ζητήματα του Δήμου Νέστου, στην οποία παρέστη ένας (1) περιφερειακός σύμβουλος, ο εκλεγμένος με την Χρυσή Αυγή, και ένας (1) πολιτευτής (;) ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Το ερώτημα που αφορά τον κ. Περιφερειάρχη:

Γιατί δεν παρίσταντο ο αντιπεριφερειάρχης και οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι; Δεν προσκλήθηκαν από τον Περιφερειάρχη; Προσκλήθηκαν και δεν ανταποκρίθηκαν;

Το ερώτημα που αφορά τον κ. Λαζαρίδη:

Με ποιον θεσμικό ρόλο παρέστη ο ίδιος στη σύσκεψη; Από ενδιαφέρον για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Νέστου; Προσεκλήθη; Ενημερώθηκε επαρκώς από τον περιφερειακό σύμβουλο δίπλα στον οποίο καθόταν στη διάρκεια της σύσκεψης;

Και επειδή η στοιχειώδης λογική προκύπτει και από στοιχειώδη γνώση και μνήμη των έργων και των ημερών όλων όσοι ζούμε σε τούτο τον πολύπαθο τόπο, ας φρεσκάρουμε κι εμείς τη μνήμη των πολιτών της Καβάλας.

Να θυμίσουμε λοιπόν ότι ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, πολύ πριν θυμηθεί την Καβάλα (το 2016), ήταν αρθρογράφος στην ακροδεξιά Ελεύθερη Ώρα.

Την ίδια εποχή, ήταν ρεπόρτερ για θέματα ΥΠΕΘΑ και Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, επί υπουργίας Γεράσιμου Αρσένη και Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αργότερα, το 2007, προσελήφθη ως Ειδικός Επιστήμων του ΥΠ.Ε.Π.Θ. επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Το 2013, όταν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου του Υπουργού.

Παράλληλα εργαζόταν ως αρχισυντάκτης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με αρετή και τόλμη», εκπομπή που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις (η οποία τότε κόστιζε 120.000 ευρώ ετησίως, ενώ μετά το «μαύρο» και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σήμερα κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ ετησίως).

Την ίδια περίοδο αρθρογραφούσε και ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso». Ήταν η εποχή που οι εργαζόμενοι στη «Δημοκρατία» κατήγγειλαν στοχευμένες απολύσεις. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες των εργαζομένων:

«Ο συγκεκριμένος εκλέχθηκε εκπρόσωπος ως ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς οποιοσδήποτε άλλος σκέφτηκε να θέσει υποψηφιότητα την απέσυρε λόγω άνωθεν πιέσεων. Σε όσες, πάντως, συνελεύσεις ήταν παρών έπαιρνε ξεκάθαρα το μέρος της εργοδοσίας, χωρίς να διστάζει να εκτοξεύει απειλές σε όσους αντιδρούσαν, ενώ συνεχώς επικαλούνταν την… “δημοσιογραφική δεοντολογία”. Σχήμα οξύμωρο για την εφημερίδα που, όπως περιέγραψαν απολυμένοι, συστηματικά θάβει τις αποκαλύψεις συντακτών σχετικά με τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης της “Χρυσής Αυγής” και παράλληλα διαφημίζει τα συσσίτια μίσους των νεοναζί!».

Τώρα, ο κ. Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και αυτοαναγορευτείς ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα, συστηματικά προβαλλόμενος από τα ΜΜΕ και ως εκ τούτου πανταχού αυτοκλήτως παρών και τα πάντα πληρών, καταλογίζει ανυπαρξία στους βουλευτές της πόλης, αυτός που την θυμήθηκε μόλις πριν δύο χρόνια.

Δεν μπορούμε παρά να μνημονεύσουμε τους στίχους του Αναγνωστάκη:

Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Με δύο επισημάνσεις:
ΔΕΝ φοβόμαστε,
γιατί πιστεύουμε ότι έχουν περάσει οι εποχές που οι πολίτες επηρεάζονταν από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, χορηγίες με χρήματα άλλων, συστηματική προβολή σε συγκεκριμένα ΜΜΕ και, γενικά, πολύ «θεαθήναι» χωρίς ουσία.
ΚΑΙ
γιατί, όσο κι αν πασχίσουν, ΔΕΝ θα βρουν λεκέδες στη δική μας φωλιά»!