Μάκης Παπαδόπουλος: 8 μήνες πριν τις εκλογές η Τσανάκα «παριστάνει την καλή» στους επαγγελματίες

Την εξίσωση τελών τραπεζοκαθισμάτων μεταξύ Δήμου και Οργανισμού Λιμένα προτείνει «Ο τόπος της ζωής μας» και χαρακτηρίζει προεκλογικό ρουσφέτι την απόφαση της μείωσης τους

Η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς διοίκησης του δήμου Καβάλας ότι από 1/1/2019 θα μειωθούν τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων από 15% έως 25%, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας». Ο Μάκης Παπαδόπουλος, αφού χαρακτήρισε την απόφαση προεκλογική, πρότεινε στην δήμαρχο να εξισώσει ο δήμος τα τέλη μ’ αυτά που ισχύουν στην παραλιακή λεωφόρο από τον ΟΛΚ, που είναι σαφώς χαμηλότερα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Προεκλογικό ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής…»

«4 χρόνια, η διοίκηση του Δήμου απαξίωσε, ταλαιπώρησε και επιβάρυνε με άδικα τέλη και πρόστιμα τους επαγγελματίες του κέντρου της πόλης. 4 χρόνια, αδυνατεί να αφουγκρασθεί τη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών και των επαγγελματιών.

Οκτώ μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, η κ. Τσανάκα ανακοινώνει μειώσεις στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων και “παριστάνει την καλή” για λόγους καθαρά προεκλογικούς.

Το βλέπει δηλαδή σαν προεκλογικό ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής και όχι ως υποχρέωση του Δήμου απέναντι σε ένα δίκαιο και πολλών ετών αίτημα των επαγγελματιών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της παρατεταμένης κρίσης, των χαμηλών τζίρων και της υπερφορολόγησης.

Παρόλα αυτά, εμείς καλωσορίζουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, γιατί είναι μία θετική πρωτοβουλία προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Και πάλι όμως, οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν δεν αρκούν. Ακόμη και μετά την εφαρμογή της απόφασης, ο Δήμος θα συνεχίσει να έχει ακριβότερες τιμές για τα καταστήματα του κέντρου, ενώ ο Οργανισμός Λιμένα θα έχει μικρότερες τιμές για τα καταστήματα της παραλίας. Οι ανισότητες θα συνεχιστούν.

Εμείς προτείνουμε στον Δήμο Καβάλας:

– να μειώσει ακόμη περισσότερο τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα του κέντρου, ώστε να εξισωθούν με τις αντίστοιχες χρεώσεις του Οργανισμού Λιμένα στα καταστήματα της παραλίας.

Έτσι θα εξαλείψει εντελώς την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι επαγγελματίες».