«Απογειώνονται» τα τέλη διαχείρισης του αεροδρομίου της Καβάλας

Πόση είναι η αύξηση ανά επιβάτη και από πότε θα ισχύσει, σύμφωνα με τη σύμβαση την οποία έχει υπογράψει η Fraport Greece με το ελληνικό Δημόσιο

Σε αύξηση των τελών διαχείρισης των αεροδρομίων των οποίων τα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του χρόνου (Χανιά, Καβάλα, Ζάκυνθος) προχωράει η Fraport Greece από την 1η Απριλίου 2019. Αυτό ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί με το Δημόσιο, δύναται η εταιρεία από 13 ευρώ ανά επιβάτη να αυξήσει την επιβάρυνση για τη διαχείριση του αεροδρομίου στα 18,5 ευρώ ανά επιβάτη με την ολοκλήρωση των έργων.
Θα ακολουθήσουν αυξήσεις, όταν ολοκληρωθούν τα έργα, στα αεροδρόμια Ρόδου, Κεφαλλονιάς, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Ακτίου, Σάμου και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και την Κω.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ολοκλήρωση των έργων να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και να εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

Η Fraport Greece πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες για τις νέες χρεώσεις από τον Νοέμβριο του 2018 και η διαδικασία συμφωνίας με τη σημερινή ΥΠΑ για τις νέες χρεώσεις θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την επίσημη έκδοση του πιστοποιητικού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, εξέφρασε την αισιοδοξία του, υπογραμμίζοντας πως φέτος θα κινηθούν πάνω από τις αρχικές προβλέψεις.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ