4ο Αθλητικό διήμερο: Απέμειναν μόνο οι αγώνες δρόμου…

Οριστικά ακυρώνονται οι αγώνες ποδηλασίας και κολύμβησης, που είχαν ματαιωθεί λόγω… «Ζορμπά» - Στις 21 Οκτωβρίου οι αγώνες των 1000 μέτρων και των 5 και 10 χιλ.

Τελικά το, έστω και… αναιμικό, πέρασμα του «Ζορμπά» από την περιοχή της Καβάλας άφησε μόνιμες πληγές τουλάχιστον σε ότι αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις. Το 4ο Αθλητικό διήμερο που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου και περιείχε 4 αγωνίσματα, κουτσουρεύτηκε αρχικά με την διεξαγωγή μόνο των ιστιοπλοϊκών αγώνων, μιας και για λόγους ασφαλείας ματαιώθηκαν, οι αγώνες δρόμου, ποδηλάτου και κολύμβησης. Αρχικά ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του είχε κάνει γνωστό ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα και αυτοί οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, ωστόσο επειδή προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει εκ νέου προγραμματισμός, τα αγωνίσματα του ποδηλάτου και της κολύμβησης στη θάλασσα ακυρώνονται και δεν θα διεξαχθούν.

Απομένουν μόνο τα δρομικά αγωνίσματα τα οποία, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Τότε λοιπόν στην πλατεία Κανάρη στην παραλιακή λεωφόρο, θα πάρουν αφετηρία οι μικροί και μεγάλοι αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες 5 και 10 χιλ. και των 1000 μέτρων για τα μικρά παιδιά.

Η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής: «Ενημερώνουμε τους δημότες ότι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες δρόμου στο πλαίσιο του 4ου Αθλητικού Διημέρου 2018 που είχε αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών.
Αγώνες Δρόμου – Αφετηρία & τερματισμός παραλιακή οδός (προτομή Κανάρη).
Ώρα έναρξης 10:00 για τα 5 χλμ & 10 χλμ.  (εφήβων & ενηλίκων)
11.30 για τα 1.000  μ. (για παιδιά έως 12 ετών).
Οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας των αγώνων.
Δηλώσεις συμμετοχής για όσους δεν έχουν δηλώσει, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έως και μία ώρα πριν την έναρξη  στη γραμματεία της διοργάνωσης.
Οι αγώνες ποδηλασίας και κολύμβησης ακυρώνονται».