5 αλλοδαποί διακινητές προωθούσαν στη χώρα 20 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν σε Καβάλα, Έβρο και Ροδόπη – Στην περίπτωση της Καβάλας ο διακινητής δεν συμμορφώθηκε στο σήμα της αστυνομίας και ακολούθησε καταδίωξη

Στην σύλληψη 5 αλλοδαπών διακινητών προχώρησαν το Σάββατο (13/10), στους νομούς Ροδόπης, Έβρου και Καβάλας, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Οι διακινητές, ηλικίας 30, 23, 21 και 16 ετών, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 20 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου (13/10), στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 21 και 18 ετών, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν 30χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του, ενώ λίγο πιο κάτω το ακινητοποίησε και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το  Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.