Αγώνας και στον δήμο Παγγαίου για την παραμονή της Καβάλας στις μειονεκτικές περιοχές

Συνάντηση του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων και κοινή προσπάθεια με άλλους φορείς της Καβάλας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων του δήμου Παγγαίου είχε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στο δημαρχείο, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο δήμαρχος να ενημερωθεί για το θέμα που προέκυψε με την προτεινόμενη, στο σχετικό κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών της χώρας, με το οποίο καταργείται, αδικαιολόγητα, η προηγούμενη οριοθέτηση, η οποία θίγει ιδιαιτέρως τους Νομούς Καβάλας και Δράμας, συμπεριλαμβανομένων και Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Παγγαίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι εφόσον ισχύσει η νέα οριοθέτηση και καταργηθούν οι ισχύουσες μειονεκτικές περιοχές, πρόκειται να υποστεί σημαντική μείωση, ποικιλοτρόπως, το εισόδημα των κτηνοτρόφων των περιοχών αυτών.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Αναστασιάδης συνυπέγραψε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας σχετικό κείμενο προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής  Ενότητας Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις συγκεκριμένες θέσεις προτίθεται να μεταφέρει και προσωπικά ο δήμαρχος Παγγαίου στον αρμόδιο υπουργό και για τον λόγο αυτό συγκάλεσε και την εν λόγω σύσκεψη, ώστε να έχει σφαιρική ενημέρωση επί του θέματος.