Ο Κωστής Σιμιτσής για την (επερχόμενη) δίμηνη αργία του

Δεν δημιουργείται πρόβλημα για τη συμμετοχή του στις εκλογές, σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, η υπόθεση της τιμωρίας του από την αποκεντρωμένη για την καθυστέρηση της κατάθεσης απολογισμού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Από το γραφείο του Κωστή Σιμιτσή πήραμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις αναφορικά με τη φημολογία για τη θέση του σε δίμηνη αργία:

Ο Κωστής Σιμιτσής ενημερώθηκε πρόσφατα ανεπίσημα ότι με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης θα τεθεί σε δίμηνη αργία. Εννοείται ότι μόλις η απόφαση τού γνωστοποιηθεί επίσημα θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η εκτέλεση της αποφάσεως αναστέλλεται μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Επί της ουσίας και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις από διάφορα σκόρπια δημοσιεύματα, διευκρινίζεται πως η αργία επιβλήθηκε επειδή ο απολογισμός του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Καβάλας για το έτος 2013 δήθεν καθυστέρησε να υποβληθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας λίγους μήνες (δύο κατά την άποψη του Κωστή Σιμιτσή, εφτά κατά την Αποκεντρωμένη) και περιείχε στοιχεία των προηγούμενων ετών. Αυτή ήταν η υποτιθέμενη «σοβαρή» παράβαση, για την οποία ουδέποτε του ζητήθηκε να απολογηθεί.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα για τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.