Πήρε 50 χιλ. ευρώ και την υπόσχεση για την πληρωμή όλης της οφειλής

Εποικοδομητική η συνάντηση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την φιλοξενία των προσφύγων

Το ποσό των 50 χιλ. ευρώ θα πάρει άμεσα ο δήμος Καβάλας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ως μέρος των εξόδων που κατέβαλε για την υποδοχή και την φιλοξενία των προσφύγων στο διάστημα που αυτοί βρέθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο της Ν. Καρβάλης! Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με τον αρμόδιο Υπουργό Δημήτρη Βίτσα στο γραφείο του στην Αθήνα και ανακοινώθηκε επίσημα με δελτίο τύπου του δήμου, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι το νέο έτος θα επιλυθεί πλήρως το ζήτημα της συνολικής οφειλής ύψους 300 χιλ. ευρώ.

«Αδιάβαστος» ο Υπουργός

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι μόλις πριν από έναν μήνα ο κ. Βίτσας είχε επισκεφτεί την δομή φιλοξενίας της Καβάλας στο Στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και σε σχετική ερώτηση είχε πει ότι η κυβέρνηση δεν χρωστάει χρήματα στον δήμο Καβάλας για την συγκεκριμένη περίοδο! Απ’ ότι φαίνεται ο Υπουργός πιάστηκε… «αδιάβαστος» στο συγκεκριμένο θέμα, και όταν πληροφορήθηκε γι’ αυτό άλλαξε άποψη! Πάντως στον δήμο οι νομικές υπηρεσίες έχουν ήδη την εντολή να ετοιμάσουν τον φάκελο σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις αυτές, για προσφυγή  στην δικαιοσύνη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Υπόσχεση ότι μέσα στο νέο έτος, θα επιλυθεί πλήρως το ζήτημα, με την καταβολή και του υπολοίπου ποσού»

«Θετική εξέλιξη για τα συμφέροντα του δήμου μας, είχε η συνάντηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα. Ειδικότερα ο υπουργός, κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης αυτής επαφής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο γραφείο του στην Αθήνα, διαβεβαίωσε την δήμαρχο ότι άμεσα ο Δήμος Καβάλας, θα λάβει το ποσό των 50.000 ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων που κατέβαλε την περίοδο της φιλοξενίας των προσφύγων στο εκθεσιακό κέντρο της Ν. Καρβάλης, ενώ υποσχέθηκε ότι μέσα στο νέο έτος, θα επιλυθεί πλήρως το ζήτημα, με την καταβολή και του υπολοίπου ποσού, ώστε να καλυφθεί πλήρως η απαίτηση του δήμου, για το ποσό των 300.000 ευρώ, που είχε δαπανηθεί την περίοδο εκείνη και το οποίο έκτοτε εκκρεμεί.

Οι δύο πλευρές, με τον τρόπο αυτό, επιβεβαίωσαν το κλίμα εξαίρετης συνεργασίας που χαρακτηρίζει την μεταξύ τους σχέση και εγκαινίασαν έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα ζητήματα που αφορούν όλες τις παραμέτρους του προσφυγικού ζητήματος.

Μια τέτοια εξέλιξη γεννά νέες συνθήκες διαλόγου για την εξεύρεση λύσης, στο θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου και την αποδοχή των προτάσεων του δήμου Καβάλας, για την συνολική διευθέτηση του προβλήματος, δεδομένου ότι, για την διοίκηση του δήμου, η περιοχή αυτή αποτελεί ζωτικό χώρο για την ανάπτυξη, όχι μόνο της Καβάλας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και επειδή έχουν διαμορφωθεί σήμερα, οι κατάλληλες προϋποθέσεις που ευνοούν τα σχέδια αξιοποίησης της».