Επιμένουν οι Τούρκοι: Η Θάσος μας ανήκει…

Για το νησί έχει παραχωρηθεί... δικαίωμα χρήσης, μαζί με άλλα 17 νησιά και τα... 3/4 της Κρήτης, σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα του τουρκικού ΥΠΕΘΑ

Απαντήσεις με προκλητικό τρόπο από έναν… συνταξιούχο πολιτικό έδωσε η Τουρκία στην ηχηρή προειδοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Αποστολάκη ότι αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα είπε: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα τουρκικά κανάλια θυμήθηκαν τον πρώην γραμματέα του ΥΠΕΘΑ στην κυβέρνηση Ερντογάν το 2009 και το 2010, Ουμίτ Γιαλίμ για να επαναλάβει τις… θεωρίες του περί 18 νησιών «που θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία».

«Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία,έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης» ισχυρίζεται ο πρώην γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Γιαλίμ έχει ισχυριστεί ότι η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα κατά το… 1/4 και πως τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία!

Ενδεικτικές, όμως, είναι και οι αντιδράσεις του τουρκικού Τύπου για τη δήλωση Αποστολάκη: «Θρασύτατη δήλωση-Δήλωση σκάνδαλο-Ανακοίνωση που ξεπερνά τα όρια-Δοκιμάζουν την υπομονή μας» αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες.

Πηγή: tanea.gr