Πιάστηκαν για κλοπή δύο σπιτιών, αναζητούνταν για ληστεία…

Στη «φάκα» διαρρήκτες δύο σπιτιών στην Καβάλα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστεία, αναζητείται ο τρίτος

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 2 διαρρήξεις σπιτιών, που διαπράχθηκαν το πρωί της Τετάρτης (6/2) στην Καβάλα. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 3 ημεδαποί, ηλικίας 29, 22 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, και δύο από τους (ο 22χρονος και η 29χρονη) συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας.

Το πρωί της Τετάρτης, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν δύο οικίες στην Καβάλα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, διάφορα κοσμήματα και κλειδιά οικίας. Μετά την καταγγελία των περιστατικών και τις έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες των κλοπών, ο οποίοι εντοπίσθηκαν την επόμενη ημέρα και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε επίσης μία νάιλον συσκευασία με διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, τα οποία είχαν απορρίψει οι δράστες κατά τη διαφυγή τους μετά τη διάπραξη των κλοπών, μέρος των οποίων αποδόθηκε στον δικαιούχο τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων προέκυψε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για το αδίκημα της ληστείας.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.